Dialog i Masthugget

Publicerad
Uppdaterad
Ankan: Tödde och Mödde ser på Debatt i tv och debatterar debatten om varför man inte kan debattera invandrarfrågan utan att bli kallad rasist.
– Haj på daj, Tödde.
–  Haj på daj, Mödde.
–  Har du tänkt på en sak, Tödde?
–  De vet la inte ja, Mödde.
–  Jo, dom sajer att man inte kan debattera invandrarfrågan utan å bli kallad rasist, Tödde.
–  Vem sajer de, Mödde?
–  Alla sajer de, Tödde. Dom sajer de i Feskekörka, dom sajer de vid Köpparmärra. När jag va på Ullevi å såg matchen mellan Makrellarna å Änglarna så stod de fanimaj en hel läktarsektion och ropa i talkör.
–  Ropa vadå, Mödde?
–  Att man inte kan debattera invandrarfrågan utan å bli kallad rasist, Tödde.
–  Kan man de då, Mödde?
–  Kan vadå, Tödde?
–  Debattera invandrarfrågan utan å bli kallad rasist, Mödde?
–  De vet la inte ja, Tödde. De e ju allri nån som debatterar invandrarfrågan.
–  Varför inte de, Mödde?
–  Dom e la rädda för å bli kallade rasister, Tödde.
–  E dom inte de då, Mödde?
–  E va då, Tödde?
–  Rasister, Mödde?
–  De vet la inte ja, Tödde.
–  Du, Mödde.
–  Ja, Tödde.
–  Ja hörde på Debatt i tossdas, Mödde. Dom debattera la invandrarfrågan.
–  De gjorde dom inte, Tödde.
–  Va debattera dom då, Mödde?
–  Dom debattera varför man inte får debattera invandrarfrågan, Tödde.
–  Men de har dom la debatterat förr, Mödde?
–  Precis, Tödde. De e en ständigt pågående debatt om debatten som inte får föras. Den debatteras i Feskekörka, den debatteras vid Köpparmärra, När jag var på Ullevi …
–  Jag förstår, Mödde. Men e de inte bättre å debattera invandrarfrågan än å debattera varför man inte får debattera den.
–  De e bara rasister som debatterar invandrarfrågan, Tödde. Dom som debatterar varför man inte kan debattera invandrarfrågan utan att bli kallade rasister e inte rasister.
–  Va e dom då, Mödde?
–  Dom e la debattörer, Tödde.
–  Haj då, Mödde.
–  Haj då, Tödde.
Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag