Dick Harrison och ankan. Foto: Cornelia NordströmDick Harrison och ankan. Foto: Cornelia Nordström
Dick Harrison och ankan. Foto: Cornelia Nordström

Ankan: Tyst i klassen, Dick Herreson!

Publicerad

Ankan läxar upp herr Harrison och övriga pensionärer.

Kära Disk Harrysson,

Vi är mågna elever som är FETT förbannade på allt ditt gnell och HÄRSKAR-TEKNIK! om den svenska skolan. Det är faktiskt JÄTTESVÅRT att lära sig alla läskor utantill särskilt som allt inte ens finns på wickipedia dessutom blir man ju SJUKT depig av att lära sej om en massa kugnar som gjort ASMÅNGA osofta grejer typ startat krig och vart intolleranta mot folk i andra länder det mår man ju bara kasst av.

Orka googla massa årtal om sånt. Sen inseminerar du att vi typ inte bryr oss om dina lektoiner. Så jävla onajs. Kulturman!

Men det segaste med dina stört aukrotitära HÄRSKAR-TEKNIKER! är att du mansplainar som om det viktigaste därute är att typ kunna massa kunskap. Att du dissar att hela skolan bara går ut på att ta oss igenom skiten och få betyg.

Her'es some knews for you, dear mr bigshot professor!

Hela samhället GÅR UT PÅ ATT TA SIG GENOM SKITEN!

Se dej omkring. Ser du nåt som måste fixas? Lösas? Byggas?

ALLT ÄR KLART!!!

Ni pangshisar har ju löst alla problem åt oss. Riggat en värd där inget får förändras. Börjar man ens deala om att bygga om Slussen och ni ba AKTA!

Vi ska bara glajda i resten av våra liv. Casha in löner, shoppa lite grejer, låna några millar till en lya, surfa femton timmar om dan och gå hem och kolla film.

Historien? Den är slut.

Medborgarlön ja tack liksom.

Det är inte meningen att nåt ska vara svårt. Hallå, märkt att det finns RULLTRAPPOR?

Dags att du lär dig, Dick. Det kommer på provet. LOL.

 

FOTNOT. Ankan är Expressen Kulturs satirspalt. Texten bör således läsas med ett gott humör.

 

Följ Expressen Kultur på Facebook - där kan du kommentera våra artiklar.

Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kulturchef: Karin Olsson. Vik biträdande kulturchef: Ida Ölmedal. Litteraturredaktör: Anna Hellgren. Scen- och ungredaktör: Gunilla Brodrej. Kontakt: fornamn.efternamn@expressen.se. Missa inga artiklar – följ Expressen Kultur på Facebook!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag