Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viktor Barth-Kron

Det här blev ju inte så bra, Miljöpartiet

Miljöpartiets språkrör Per Bolund och Märta Stenevi meddelade vid en presskonferens på onsdagen att partiet lämnar regeringen.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Premium: Mycket under svensk politiks galna onsdag gick att gissa sig till på förhand. Dock inte att Miljöpartiet först skulle hålla brandtal för Sveriges första kvinnliga statsminister – och sedan omedelbart se till att hon föll. 

Det är en sak att vara sur på Centern, det finns det många som är, men man behöver ju inte göra landet till åtlöje för det.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

Här är årets bästa och sämsta glögg på Systemet

Premium: ✓ Betyg på hela utbudet ✓ Bottennappen att se upp för

Lavrovs ilska – efter svenska toabesöket

Premium: Raljerar i tal • ”Inhumant”

Ryska ilskan i FN – stormade ut från möte

Premium: Vägrade lyssna på Ukraina: ”Galen retorik”