Ulf Nilson

Ulf Nilsson: Apatiska barn bara i Sverige

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Skandalen 

med de apatiska flyktingbarnen bara växer. Den gör mig både förtvivlad och förbannad. 


Först det självklara. Statens utredare, Marie Hessle, som påstod att barn som är så sjuka att de sondmatas kanske blir friska om de utvisas, måste bort. Hon är lika korkad som omänsklig. Har hon inte vett att avgå bör hon sparkas ut. 


För det andra: SJÄLVFALLET kan man inte skicka i väg barn som är så sjuka att de varken kan gå eller äta. Vi är väl för helvete inte nazister? Varför regeringen behöver en hel månad för att avgöra frågan är obegripligt. 


För det tredje: Antalet apatiska barn steg plötsligt dramatiskt, från cirka 110 till 410. Hade ingen någon koll innan det tillsattes en statlig utredning? Är migrationsverket helt inkompetent eller har man mörkat. Vilket är i så fall värre: inkompetens eller lögn? 


För det fjärde: Dag efter dag ser jag bilder i tv som visar apatiska barn som sondmatas i sina HEM. Det är givetvis vettlöst.  Så sjuka människor, barn eller vuxna, hör hemma på sjukhus.

Den fjärde synpunkten

 kräver några ord till. Det har länge spritts rykten – både på nätet och man och man emellan – som går ut på att föräldrar "dopar" sina barn, alltså medvetet förgiftar dem för att få uppehållstillstånd av humanitära skäl.  Jag råkar veta att det finns anställda på golvet i migrationsverket som är helt övertygade om att det är så. Eftersom locket lagts på vågar ingen gå ut och framföra misstankarna offentligt. Dessutom vet man ju att den som säger något "olämpligt" om invandrare omedelbart beskylls för rasism, främlingsfientlighet, etcetera. Själv vet jag inte om beskyllningarna är välgrundade. Men två omständigheter ser konstiga ut: 


Apatiska barn förekommer bara i Sverige (Norge och Finland har rapporterat några få fall, men de kommer från Sverige). 


Det handlar alltid om barn från det forna Sovjet och det forna Jugoslavien, begränsade grupper, inom vilka tips om hur man lättast får PUT (permanent uppehållstillstånd) kan spridas snabbt. Rykten och misstankar är inte BEVIS, men situationen är uppenbart förtvivlad – först och främst för de drabbade men också för alla som vill att Sverige ska vara ett juste samhälle. Därför krävs två åtgärder – nu,  i dag!

Polisen

, inte mjöliga byråkrater, bör utreda om brott verkligen förekommer – för att dopa barn är givetvis brottsligt.  LÄKARE bör  bidra – har barnen möjligen leverskador? Hur uppstod dessa skador? Behandlingen av asylfall måste – och alla människor vet det! – göras snabbare.  Den så kallade individuella utredning som gjorts och görs av utlänningsnämnden är en idiotisk myt. Överklagandeprocessen måste förkortas och vissa regler skärpas.  Det finns till exempel inte den ringaste  anledning till att asylsökande som råkat "tappa" sina pass ska få tillträde.

Sverige tog in

 för många invandrare för fort, det anser jag som en objektiv sanning. Det var snällt och godhjärtat, men det har inte fungerat bra. Vi diskriminerar invandrare, bland annat på arbetsmarknaden.  Invandrare diskriminerar svenskar, bland annat genom att hålla fast vid en avskyvärd kvinnosyn. Vi måste alla göra vårt yttersta för att lösa dessa problem. Nu!