Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Özz Nûjen

Skitåret 2018 kommer allt att bli ännu värre

När vi inte tror att Trump kan bli mer högfärdig, ignorant och konfliktsökande, så kommer han 2018 att fortsätta att slå sina egna rekord i det och gärna även twittra om det, skriver Özz Nûjen. Foto: IBL
Flygresor är oftast onödiga och jätte­dåliga för vår miljö, så vi bygger ut både Bromma och Arlanda och flyger ännu mer och till fler destinationer, skriver Özz Nûjen. Foto: SHUTTERSTOCK

Nytt år, nya besvikelser. När saker inte kan bli värre är det just vad de kommer att bli 2018.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Tror du att 2018 blir bättre än 2017?

Vi kommer få fler stormar och värre väder. Fler naturkatastrofer och fler översvämningar och allt fler kommer att drabbas av allt varmare klimat och torrperioder.

Vi blir fler och de som vill bli ännu fler är lite jobbigare än de som inte vill bli fler. 

Bilindustrin kommer att fortsätta sälja och pracka på konsumenterna ineffektiva miljöförstörande bensin- och dieselbilar trots att det redan nu finns fullgoda alternativ som är bättre för miljön.

Vi kommer fortsätta dricka och äta mjölkprodukter fastän allt fler börjar förstå och inse att mjölkindustrin ljugit och manipulerat om mjölkens goda hälsoeffekter.

Du blir ännu lite äldre, kanske lite visare, men du glömmer desto mer och visst börjar det ta emot när du böjer dig ner för att knyta sko­snöret eller ta på dig strumpor?

Slakterinäringen kommer fortsätta att tära på vår jord och sprida enorma mängder metangaser och påskynda globala uppvärmningen, medan vi vänder marinerade möra köttbitar på kolgrillen med blodiga förkläden.

Redan i mars i år kommer de flesta att ha glömt, brutit eller bara slutat bry sig om sina nyårslöften. 

LÄS OCKSÅ: När svensken är utomlands så är hen ingen invandrare

Och ja du kommer att bli ännu lite fetare i år. Ja du kämpar med att hålla vikten men vad har du att sätta emot sockerindustrin? Nada! Sockret letar in sig överallt och numera finns det vita giftet även där du trodde dig vara säker. De lurar dig med allt fler olika sötningsmedel och tillsatser. Grattis Skövde, du har fått ytterligare ett diabetesfall! 

När vi inte tror att Trump kan bli mer högfärdig, ignorant och konfliktsökande, så kommer han 2018 att fortsätta att slå sina egna rekord i det och gärna även twittra om det.

När vi tror att Moderaterna och Alliansen inte har mer obehagliga nyheter om konstiga höga kostnader för världens dyraste sjukhus – Nya Karolinska – så lär vi häpna igen när fler konstiga ”avtal” och nya överenskommelser dyker upp där de försnillat och varit totalt ansvarslösa med våra skattepengar.

Flygresor är oftast onödiga och jätte­dåliga för vår miljö, så vi bygger ut både Bromma och Arlanda och flyger ännu mer och till fler destinationer. Hela Sverige måste ju leva – därför måste vi påskynda så att hela planeten dör lite snabbare.

LÄS OCKSÅ: Ingen annan skulle komma undan med att veta så lite 

2018 kommer att bli ett riktigt jävla skitår. På det är det valår också...

När du inte tror att olika ”Twitterstormar” kan bli enfaldigare i år så – tada! – kommer tyckonomerna och åsiktsmaskinerna att över­väldiga dig med ännu dummare dumheter.

Det kommer bli ett jävla tjat om invandring i år igen. Jag har nu bott i Sverige i 34 år och varje år – ja, varje år! – har medierna och de som tycker att man aldrig får prata om invandring pratat, debatterat och diskuterat just invandring. 

I år blir det likadant och troligen ännu lite värre. För diskussionen om in­vandringsfrågor blir ytterligare lite hätskare och debattörerna ”modigare” och frågorna når så infantilt låga nivåer att man häpnar varje gång det är valår.

Du kommer även att ha färre kompisar på Facebook i år, för både du och de kommer att ha tröttnat på era intetsägande ”livshändelser” eller meningslösa citat som förändrar varken dem eller dig.

Du kommer även att bli lite mer rädd i år och blir du inte det så kommer både politiker och medier se till att skrämma dig med några nya hot eller faror.

Ja just det, en sak till. Jag kommer att fortsätta skriva krönikor här i Expressen 2018.

Du ser.

Gott nytt 2018!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!