När vi inte tror att Trump kan bli mer högfärdig, ignorant och konfliktsökande, så kommer han 2018 att fortsätta att slå sina egna rekord i det och gärna även twittra om det, skriver Özz Nûjen. Foto: IBLNär vi inte tror att Trump kan bli mer högfärdig, ignorant och konfliktsökande, så kommer han 2018 att fortsätta att slå sina egna rekord i det och gärna även twittra om det, skriver Özz Nûjen. Foto: IBL
När vi inte tror att Trump kan bli mer högfärdig, ignorant och konfliktsökande, så kommer han 2018 att fortsätta att slå sina egna rekord i det och gärna även twittra om det, skriver Özz Nûjen. Foto: IBL
Flygresor är oftast onödiga och jätte­dåliga för vår miljö, så vi bygger ut både Bromma och Arlanda och flyger ännu mer och till fler destinationer, skriver Özz Nûjen. Foto: SHUTTERSTOCKFlygresor är oftast onödiga och jätte­dåliga för vår miljö, så vi bygger ut både Bromma och Arlanda och flyger ännu mer och till fler destinationer, skriver Özz Nûjen. Foto: SHUTTERSTOCK
Flygresor är oftast onödiga och jätte­dåliga för vår miljö, så vi bygger ut både Bromma och Arlanda och flyger ännu mer och till fler destinationer, skriver Özz Nûjen. Foto: SHUTTERSTOCK
Özz Nûjen

Skitåret 2018 kommer allt att bli ännu värre

Publicerad

Nytt år, nya besvikelser. När saker inte kan bli värre är det just vad de kommer att bli 2018.

Expressen getinglogga
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Vi kommer få fler stormar och värre väder. Fler naturkatastrofer och fler översvämningar och allt fler kommer att drabbas av allt varmare klimat och torrperioder.

Vi blir fler och de som vill bli ännu fler är lite jobbigare än de som inte vill bli fler. 

Bilindustrin kommer att fortsätta sälja och pracka på konsumenterna ineffektiva miljöförstörande bensin- och dieselbilar trots att det redan nu finns fullgoda alternativ som är bättre för miljön.

Vi kommer fortsätta dricka och äta mjölkprodukter fastän allt fler börjar förstå och inse att mjölkindustrin ljugit och manipulerat om mjölkens goda hälsoeffekter.

Du blir ännu lite äldre, kanske lite visare, men du glömmer desto mer och visst börjar det ta emot när du böjer dig ner för att knyta sko­snöret eller ta på dig strumpor?

Slakterinäringen kommer fortsätta att tära på vår jord och sprida enorma mängder metangaser och påskynda globala uppvärmningen, medan vi vänder marinerade möra köttbitar på kolgrillen med blodiga förkläden.

Redan i mars i år kommer de flesta att ha glömt, brutit eller bara slutat bry sig om sina nyårslöften. 

LÄS OCKSÅ: När svensken är utomlands så är hen ingen invandrare

Och ja du kommer att bli ännu lite fetare i år. Ja du kämpar med att hålla vikten men vad har du att sätta emot sockerindustrin? Nada! Sockret letar in sig överallt och numera finns det vita giftet även där du trodde dig vara säker. De lurar dig med allt fler olika sötningsmedel och tillsatser. Grattis Skövde, du har fått ytterligare ett diabetesfall! 

När vi inte tror att Trump kan bli mer högfärdig, ignorant och konfliktsökande, så kommer han 2018 att fortsätta att slå sina egna rekord i det och gärna även twittra om det.

När vi tror att Moderaterna och Alliansen inte har mer obehagliga nyheter om konstiga höga kostnader för världens dyraste sjukhus – Nya Karolinska – så lär vi häpna igen när fler konstiga ”avtal” och nya överenskommelser dyker upp där de försnillat och varit totalt ansvarslösa med våra skattepengar.

Flygresor är oftast onödiga och jätte­dåliga för vår miljö, så vi bygger ut både Bromma och Arlanda och flyger ännu mer och till fler destinationer. Hela Sverige måste ju leva – därför måste vi påskynda så att hela planeten dör lite snabbare.

LÄS OCKSÅ: Ingen annan skulle komma undan med att veta så lite 

2018 kommer att bli ett riktigt jävla skitår. På det är det valår också...

När du inte tror att olika ”Twitterstormar” kan bli enfaldigare i år så – tada! – kommer tyckonomerna och åsiktsmaskinerna att över­väldiga dig med ännu dummare dumheter.

Det kommer bli ett jävla tjat om invandring i år igen. Jag har nu bott i Sverige i 34 år och varje år – ja, varje år! – har medierna och de som tycker att man aldrig får prata om invandring pratat, debatterat och diskuterat just invandring. 

I år blir det likadant och troligen ännu lite värre. För diskussionen om in­vandringsfrågor blir ytterligare lite hätskare och debattörerna ”modigare” och frågorna når så infantilt låga nivåer att man häpnar varje gång det är valår.

Du kommer även att ha färre kompisar på Facebook i år, för både du och de kommer att ha tröttnat på era intetsägande ”livshändelser” eller meningslösa citat som förändrar varken dem eller dig.

Du kommer även att bli lite mer rädd i år och blir du inte det så kommer både politiker och medier se till att skrämma dig med några nya hot eller faror.

Ja just det, en sak till. Jag kommer att fortsätta skriva krönikor här i Expressen 2018.

Du ser.

Gott nytt 2018!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag