Det är en hisnande utveckling vi bevittnar i Ukrainas huvudstad denna lördag den 22 februari. Makten kring president Viktor Janukovytj i huvudstaden Kiev har kollapsat och själv uppges han ha lämnat staden.
Det är inte bara presidentpalatset som står tomt och obevakat av polis, även det lyxresidens som presidenten byggt åt sig själv i utkanten av Kiev är öde.
Detta sker mindre än ett dygn efter att presidenten skrev på en överenskommelse med oppositionsledarna.
En uppgörelse som öppnade för nyval, för en grundslagsändring som skulle begränsa presidentens makt och för en samlingsregering.
Parlamentet beslutade i går också för att släppa den fängslade oppositionsledaren Julia Tymosjenko. Hon förlorade mot Janukovytj i presidentvalet 2010 men fängslades året efter, anklagad för maktmissbruk i en politisk skådeprocess.
Men allt detta var inte nog för folkmassan på Majdan. För mycket blod har flutit på Kievs gator denna vecka.
Majdan gjorde klart att Janukovytj måste avgå. Oppositionsledaren Vitalij Klytjko blev utbuad när han talade i går kväll och de mer radikala ledarna på torget sa att de planerade storma presidentpalatset i dag på förmiddagen.
I stället fann de ett övergivet presidentpalats när de kom dit. Inte en polis i sikte. Inte heller parlamentet vaktas av polis.
Det var under flera timmar oklart var presidenten befann sig. En del spekulerade i att han flytt utomlands.
Så var det inte. Janukovytj uppges i stället ha begett sig till Charkiv i sydöstra Ukraina, det område där han har sin maktbas.
Majdan-torget har under dagen firat som om presidenten avgått och segern är vunnen.
I parlamentet har många ledamöter hoppat av Regionernas parti - Janukovytj parti - och under seneftermiddagen röstade parlamentet för att avsätta presidenten. Nyval ska hållas den 25 maj, beslutade parlamentet.
Men president Janukovytj hade dessförinnan gjort klart i ett uttalande att han inte tänker avgå. Han beskrev i stället händelserna i Kiev som en statskupp. Han menade också att de beslut som parlamentet fattat under dagen är illegitima.
Även från Moskva har allvarliga varningar kommit under dagen. Kreml fördömer oppositionen i Kiev och varnar för att Ukrainas suveränitet är hotad.
Den risken finns. Om Janukovytj vägrar avgå och gräver ner sig i Charkiv så riskerar Ukraina få två maktcentrum. I värsta fall är det vi bevittnar nu de första revorna i landets splittring.
En tröst var beskedet från Ukrainas armé. Arméledningen gick under dagen ut med ett uttalande och gjorde klart att armén inte tänker blanda sig i krisen.
Polens utrikesminister Radoslaw Sikorski tillbakavisade i dag Janukovytj påståenden om statskupp. Det handlade om att byggnaderna övergavs i Kiev, menade han.
Så verkar onekligen ha varit fallet. Demonstrationerna som pågått i tre månader förvandlades denna vecka till en folklig resning med blod på Kievs gator och en plötslig reträtt i dag från Janukovytj sida.
Majdan har segrat denna lördag i Kiev. Vem hade trott det för ett par dagar sedan. Men Janukovytj har inte gett upp.
Så än är dramat inte över. Långt därifrån.