President Donald Trump pressas dagligen av nya uppgifter kring riksrättsutredningen och den så kallade Ukraina-affären. Han går till allt vildare motangrepp.
Men det finns också goda nyheter för honom. Och de är nog så viktiga. Ekonomin.
En stark ekonomi valåret 2020 kommer definitivt att öka hans chanser att bli omvald. Och tvärtom.
Det finns många globala signaler om att vi kan vara på väg mot tuffare tider. Men USA är inte där än och det kom nya siffror under fredagen som bland annat visar att arbetslösheten nu är ner på 3,5 procent, den lägsta sedan 1969.
Så hur mycket av den starka ekonomin kan Trump ta äran för? Han ärvde en växande ekonomi från sin företrädare Barack Obama, men har onekligen också bidragit själv.
1. Sänkta skatter för företag
President Trump genomförde tillsammans med kongressen den största skattereformen sedan 1980-talet i december 2017. Amerikanska företag fick bolagsskatten sänkt från 35 till 21 procent. Det har stärkt förtroende och förbättrat affärsklimatet.
2. Sänkta skatter för löntagare
Den stora skattereformen gav också amerikanen i gemen mer pengar i plånboken efter skatt. Det ger mer pengar att handla för, mer pengar i ekonomin. En slags sockerinjektion. Det har också lett till ett mer optimistiskt affärsklimat.
3. Färre regleringar
Donald Trump har prioriterat ekonomin framför andra hänsyn, exempelvis miljön. Han plockade bort många regleringar som Barack Obama införde och gjort det enklare för amerikanska företag att agera och satsa. USA:s ekonomi växte med 3,1 procent det första kvartalet i år och 2,1 det andra kvartalet.
4. Fokus på börsmarknaden
Börsen har satt nya rekord under president Donald Trump och han själv flera gånger tagit åt sig äran för detta. Han följer själv börsen med stort intresse och tvekar inte att försöka sätta press på amerikanska riksbanken – som formellt är oberoende – om han anser det nödvändigt.
5. Fokus på USA
Amerika i första hand, är vad som gäller i Trumps USA. Det är bland annat därför han inlett ett handelskrig mot Kina. Bägge nationerna betalar ett pris för detta, men högre importtullar har gynnat en del amerikanska företag. Trump har slagit till reträtt ibland när börserna börjat rasa som reaktion på handelshindren.
En sak han lovat som också skulle gynna ekonomin är omfattande infrastruktursatsningar, nya vägar, nya broar etcetera. Trump var på väg att göra upp med demokraterna tidigare i år, men lämnade när han blev förbannad över Robert Muellers Rysslands-utredning.
Det är dock inte omöjligt att han återkommer till den, speciellt om ekonomin skulle börja svalna. Det är antagligen den nyhet han fruktar mest av allt.
En mätning som Harvard CAPS/Harris gjorde i september visar att 57 procent av amerikanerna skulle ge Trump den främsta skulden om USA går in i en lågkonjunktur. Än fler – 62 procent – trodde att USA är på väg in i en sådan det kommande halvåret.
Trump har all anledning att hoppas att de har fel.