Foto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström
Lotta Gröning

"Ett väldigt ambitiöst valmanifest"

Publicerad
Uppdaterad
Expressen getinglogga
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.
Det är ett väldigt ambitiöst valmanifest. De har en sammanhållen politik som följer linjen att man vill ha ett rättvisare samhälle.
Det är många saker som är bra, att de vill minska de barngrupperna i förskolan till exempel. Jag tycker också att klimatavdraget som införs till småhus är jättebra.
Mycket av det andra känner vi igen.

Sammanhållet är det ett valmanifest som försöker befästa skillnaderna i politiken. De försöker visa att det är en skillnad, det ser man genom ökade skatter men också genom att det är så passa många åtgärder på den offentliga sektorn.
En annan sak som jag tycker är jättebra är att de ska minska antalet personer med socialbidrag med 50 000. Den delen tycker jag nästan är den bästa, att de vill minska den svenska fattigdomen.
Men problemet är att de tar inte tag i några strukturproblem. De höjer skatterna och bidragen och det innebär egentligen att man får lite allmosor, men grundproblemen men fattigdom arbetslösheten har de inga lösningar på. Det är den stor bristen.

Jag tror de kommer få det jättesvårt med landsbygden. Det är en miss att lasta över klimatansvaret på landsbygden
Det har även tagit väldigt lång tid innan det manifestet presenterades. Jag tycker att det har tagit för lång tid. Det tyder på att de har haft problem att komma överens.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag