Linda Skugge: Ottosson förtjänar ingen DN-artikel

Publicerad
Uppdaterad
Expressen getinglogga
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.
LINDA SKUGGES BLOGG - klicka här.

Hockeystjärnan

Kristofer Ottosson fick i veckan ett helt uppslag i DN. Och vad har han då gjort för att förtjäna denna gigantiska uppmärksamhet? Jo, han har hoppat av sin hockeykarriär för att ta hand om barnen eftersom frugan har gått in i väggen. DN-reportern Johan Esk skriver på högtidlig prosa om hur han och Ottosson drar barnvagn i regnet. Tänk, en pappa som tar hand om sina egna barn! Så fantastiskt! Vilken bedrift! En natt höll Ottossons fru på att mista förståndet. Hon började bläddra i telefonkatalogen för att hitta nån som kunde hjälpa henne. Hon slog numret till psykakuten och sa: "Mina barn har somnat, min man sover, men jag vet inte vad jag ska ta mig till." Hon var en hockeyfru som fått nog. Fått nog av ensamheten, fått nog av att livet bara handlade om mannen och hans hockeykarriär. Hon ville att hennes liv skulle få börja. Vad gjorde då pappa Ottosson? Jo, han bad om en paus från Djurgården för att kunna sköta markservicen. För att hans fru skulle få vila och bli frisk igen.

Wow! Tänk

att en hockeykille gjorde nåt sånt storslaget! Tänk att en hockeykille valde frun och barnen i stället för att ränna runt i en rink i groteska kläder med skydd för pungen. Tänk att han valde bort att stå och homoduscha med andra män med glänsande vattendroppar och i stället laga korvstroganoff och torka spyor. Det där förtjänar inget uppslag i fucking DN. Det förtjänar inte ens en notis.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag