Linda Skugge: Jag är världens värsta mamma

Publicerad
Uppdaterad
Expressen getinglogga
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Härmed utser jag

mig själv till Worst mother 2005.

1.

Jag sa till barnen att jag skulle slänga dem i papperskorgen.

2.

Jag sa till sexåringen att jag skulle slänga alla hennes leksaker om hon inte kom in och la sig, varpå hon svarade: "Då blir det mest synd om dig, mamma."

3.

Jag har nupit den lilla tjejen när hon för femte gången på tio minuter dragit loss stora hårtussar från storasyrran. Jag var tvungen att nypa henne så hon lossade järngreppet.

4.

Jag har sagt (till en kompis i telefon): "Kuken står i hundra år" när mina barn stod precis framför mig och lyssnade storögt.

5.

Jag svär dagligen och har ett EXTREMT dåligt och ovårdat språk.

6.

Jag brukar retas med mina barn, fast jag vet att barn inte fattar ironi. Men jag KAN inte låta bli. Till exempel så sjunger jag stortjejens körsånger om Gud med allvarlig röst. Hon brukar bli skitförbannad.

7.

Jag pratar engelska så barnen inte ska fatta vad jag säger, trots att man enligt barnpsykologer inte ska göra så. Små barn tror då att man snackar skit om dem.

8.

Jag säger till stortjejen trots att det är den lilla som bråkar. Det är enklare att säga till den stora tjejen för att hon brukar lyda mig (ibland), den lilla skiter fullständigt i vad jag säger.

9.

Jag jobbar för mycket. Jag sitter jämt med en tidning i handen i stället för att leka med barnen.

Maila mig

era värsta mamma-listor så lägger jag ut dem på bloggen.

DAGENS RÄTT

 • Ebbas Vecko-Revyn! Exakt som Expressen Fredag.

  DAGENS FEL

 • Synd att hon inte vågade ta steget ut och byta namn på tidningen till Ebba. Och varför har hon så lite smycken på bilderna?

  Tack för att du hjälper oss!

  Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

  Stort tack!

  Tack!

  Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

  En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

  Thomas MattssonAnsvarig utgivare

  Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

  Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

  Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

  "Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

  Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


  Till Expressens startsida

  Mest läst i dag