Linda Skugge: Hallå, nu är det dags att hjälpa Persbrandt

Publicerad
Uppdaterad
Expressen getinglogga
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.
LINDA SKUGGES BLOGG - klicka här.

Det pågår en stor

familjetragedi mitt framför våra ögon men ingen verkar bry sig. Chefen för Dramaten, Staffan Valdemar Holm, säger till Expressen: "Vi är mycket vaksamma på missbruk och finns det misstankar om alkoholproblem har vi en skyldighet att ingripa och hjälpa".

Men gör nåt då?

Micke Persbrandt behöver hjälp innan han förstör för ett litet barn. Har Micke inga vänner? Var är de? Hallå, er polare behöver hjälp. Och varför bryr sig ingen om Sanna Lundell som själv är dotter till en alkis men ändå skaffar barn med en annan alkis som dessutom visar tecken på notoriskt sexmissbruk? Hur ska en sån där sexmissbrukartyp klara detta? Hur ska han kunna hålla vantarna borta från Sannas nya unga styvmamma Ulrika, 23, hon ser läcker ut på bilderna. Det är mer lammkött där än på Sanna. Och Sanna har ju en lillasyrra, Sasha, som bor i NY. Hon har blivit hela 15 bast, mört lammkött. Mmmmm för Micke. Hur ska Micke kunna motstå henne?

Den allra största

frågan är, vad säger Uffe? Hallå Uffe, det håller på att hända en stor katastrof här, du är Sannas farsa, du har själv varit alkis, du om någon ser ju alla tecken. Ingrip innan det är för sent. Detta är ett familjedrama på hög tragisk nivå inför hela Svenska folket lagom till jul. Vi behöver inga dramaserier på teve längre, vi kan läsa kvällstidningarna varje dag för att se senaste nytt om Micke Persbrandt. Hjälp honom! Nu! Innan han ställer till med en tragedi, inte på Dramatens scen, utan i verkligheten.

DAGENS RÄTT

 • Hannah Graafs comeback i Melodifestivalen. Jag ska rösta på dig.

  DAGENS FEL

 • De där äckliga larverna som de insmugglade hundarna kan smitta människor med. De försvinner aldrig ur kroppen! Fyyyy.

  Tack för att du hjälper oss!

  Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

  Stort tack!

  Tack!

  Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

  En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

  Thomas MattssonAnsvarig utgivare

  Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

  Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

  Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

  "Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

  Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


  Till Expressens startsida

  Mest läst i dag