Leif GW Persson

Politikernas vilja att försvara tar sig obegripliga uttryck

”Ärrade kämpar som Ulf Kristersson och Tobias Billström har till och med lagt ut bilder av sig själva på nätet”, skriver Leif GW Persson.
”En hotfullt blängande Kristersson utstyrd i jaktmundering”, skriver Leif GW Persson.

Viljan bland vissa av våra politiker att i dessa utsatta tider försvara Vår Svenska Fosterjord tycks både stark och ta sig obegripliga uttryck. Ärrade kämpar som Ulf Kristersson och Tobias Billström har till och med lagt ut bilder av sig själva på nätet.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

En hotfullt blängande Kristersson utstyrd i jaktmundering, Billström avritad som Kolossen på Rhodos som posterar vid gränsen och budskapet är tydligt nog. Utsocknes göre sig icke besvär för här hemma är det redan fullsatt med våra egna förmågor och kalla fingrar som kramar mitt blågula hjärta.

Kristersson är en känd sörmländsk jägarprofil som enligt samstämmiga uppgifter från mina egna jaktkamrater – själv har jag inte haft det nöjet – aldrig lär ha lossat ett skott mot alla de fyrfotingar som passerat hans pass genom åren. Om inte annat så vittnar det ju om ett intressant sätt att förhålla sig till själva uppdraget. Till bilden på Billström som jätten som värnar vår egen torva finns dessutom en närmast Freudiansk bakgrund. Den publicerades redan 2014 i en intervju i tidningen Vi där den just avgångne Migrationsministern Billström harangerade sig själv för de två hundra tusen flyktingar som han släppt in i landet under sin tid som ansvarigt statsråd. Lite märkligt är det nog allt, alldeles oavsett vad man nu tycker i själva sakfrågan och eftersom jag träffat båda håller jag det för ytterst osannolikt att det kan handla om en ens tillfällig hjärnblödning.

Jimmie Åkesson - till vars heder ska räknas att han aldrig hymlat med sin uppfattning på den här punkten - tog däremot steget fullt ut. Undvek de säkert uppenbara livsfarorna på nätet, och uppsökte istället själva frontlinjen på gränsen mellan Turkiet och Grekland. Där delade han ut flygblad med samma gamla ursvenska budskap att hemma i Sverige är det redan fullt. I kraft av detta ådrog han sig omgående den turkiska regeringens misshag, förklarades icke önskvärd i landet och när han väl kom hem stod polisanmälningarna som spön i backen, osant intygande och hets mot folkgrupp, allmän åklagare inkopplad och JK underrättad eftersom det handlar om ett uttalande i en tryckt skrift. I en juridisk mening är det naturligtvis rena tramset och i den politiska finns inte bättre motståndare att få. 

Återstår egentligen bara en detalj i samarbetet inom den nya högeralliansen. Ebba Busch och hennes kristna budskap tycks ju ha blivit helt akterseglade. Hög tid att börja vifta avvärjande med Den Heliga Skrift, kanske till och med markera än mer kraft och vilja med hjälp av det Kristna Korset och ett och annat svängande rökelsekar. En kvinnlig Korsriddare i tiden.    

https://twitter.com/TobiasBillstrom/status/1233700503403536385

GW:s spaningstips

Coronavirus-spaning 

Dystra tider där vi även skräms av mystiska kinesiska virus och jag själv söker tröst i mitt eget och hemlagade. Säkert långt mer dödsbringande än aldrig så många orientaliska påfund och receptet lyder som följer. 

Carbonaravirus-spaning

Jag kokar spagetti till rätt tuggmotstånd och sälta, steker grova tärningar av rimmat fläsk och när pastan är färdig häller jag av kokvattnet utom den obligatoriska bottenskylan, rör i fläsk och stekflott, kröner det hela med ett par äggulor och avslutar med att riva över rikligt med väl lagrad parmesan. Pasta Carbonara, Kolgruvearbetarens pasta, ägnad den som bränner sina kalorier genom hårt kroppsarbete medan den i mitt fall kommer att lägga sig som bomull i kranskärlen. Och väl där skänka mig både tröst och lindring för stunden. 

Födelsedagsbarns-spaning

På Victoriadagen blir jag sjuttiofem år och med tanke på mina mat- och dryckesvanor är det ett rent mysterium. Om det är något jag önskar mig som present är det fler begripliga politiker. Begripliga i den där enkla meningen som handlar om överensstämmelsen mellan det som de säger och det som de faktiskt gör. En grundläggande demokratisk förutsättning för att jag ska kunna ta ställning till deras åsikter alldeles oavsett vad de nu tycker. Visst, jag vet, det är en omöjlig önskan i en allt mer obegriplig tid.