Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lars Lindström

Lars Lindström: Mansrörelsen måste hejdas

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

LARS LINDSTRÖMS BLOGG - klicka här.

Jag har svårt 

att begripa varför så många till synes intelligenta kvinnor och män lägger ned så mycket kraft på att misshandla genusforskningen och strypa kvinnorörelsen. Mansrörelsen är miljoner gånger farligare. Den som begår grova sexövergrepp på sovande treåringar, säljer och köper tonårstjejer som sexslavar, misshandlar och våldtar kvinnor. Alla smarta debattörer som kräver upprensning i genusträsket (!), stopplagar och byxförbud på kvinnor... vad är de rädda för? Varför vågar de inte erkänna att den manliga seden att slå och kontrollera kvinnor är ett stort samhällsproblem även i Sverige? Hånfulla antifeminister hävdar att något globalt kvinnoförtryck inte existerar. Nej, visst. Titta på den senaste WHO-rapporten: våld mot kvinnor är en normalitet i Peru, Bangladesh, Thailand, Tanzania och flera andra länder där statistik om detta inte tidigare funnits. I Etiopien har sju av tio kvinnor blivit slagna, sparkade eller våldtagna av sina män. Sju av tio!

Visa mig ett samhälle 

någonstans någon gång där kvinnor begår en förkrossande majoritet av våldsbrotten, äger en absolut majoritet av ekonomisk och politisk makt och startar alla krig och fotbollsbråk. Och: om ett sådant märkligt samhälle fanns, skulle någon kunna forska i dessa könsskillnader utan att bli idiotförklarad? Män är inte djur, men hade vargar orsakat så här mycket skada och död skulle en viss avskjutning utan tvekan bli aktuell.

DAGENS RÄTT

 "Jag är så naturligt självgod och skrytsam..." Leif GW Persson är kung.

DAGENS FEL Bombskämt på flygplan. Herregud, finns det så omogna svenska 20-åringar?