Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lars Lindström

Hon ville ha sex efter Bobbys död

Bobbys mamma får tårar i ögonen när hon berättar om misshandeln. Bobbys mamma berättar att det blev hårdare tag i sexlivet när tortyren av Bobby blev grymmare.

JÖNKÖPING. Parallellt med upptrappningen av Bobbys tortyr utsattes hans mamma Niina Äikiä för grövre och grövre sexövergrepp.

Som om det ena triggade det andra.

Efter Bobbys död dog styvpappans sexlust. Men inte mammans.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Lars Lindström.

Niina Äikiä

 blir känslosam, när hon i hovrätten i Jönköping berättar om hur sambon Eddy Larsson och hon tillsammans misshandlade den tioårige sonen så att han till sist dog av sina egna spyor.

Det gör inget

 att hennes ögon tåras när hon är klar med skildringen av Bobbys sista timmar i livet. Mer känsla är precis vad Niina Äikiä behöver, hon ger för det mesta ett besynnerligt nollställt och likgiltigt intryck i rättssalen. Hennes historia är trovärdig på de flesta punkter, även om Eddy Larssons försvarare Per Oehme av naturliga skäl inte tycker det. Särskilt inte när hon säger till åklagaren Erik Handmark att hon tror att sambon, när han var ensam med tioåringen, kan ha gjort något som till sist dödade Bobby.

Jag sitter

 och tänker på vad som hade hänt om Bobby INTE dött med spya i halsen den där natten.  Hade misshandeln bara fortsatt och skruvats upp ännu mer?  Advokat Oehme får Niina Äikiä att bekänna att hon skulle kunna hitta på en tortyrhistoria utan hjälp från sin sexsadistiske sambo.    Han får henne att medge att hon har slagit Bobby redan innan hon träffade Eddy Larsson. Niina Äikiä berättar också att det mot hennes vilja blev hårdare och hårdare tag i sexlivet mellan henne och sambon, ju grymmare tortyr de utsatte Bobby för. Eddy Larsson är den typ av man som blir upphetsad av att slå en försvarslös, naken, fasttejpad tioåring med en livrem över hela kroppen tills han slutar gråta. Efter Bobbys död slaknade styvpappans sexlust. Han trubbades av, säger Niina Äikiä i hovrätten. Ologiskt nog påstår hon sedan att hon tyckte att de mycket väl kunde fortsatt att ha sex. Även sedan de upptäckt att tioåringen hade dött. Du ville. Men Eddy kunde inte, säger advokat Per Oehme. Ja, bekräftar Niina Äikiä.

Hon erkänner

 sina brott, alla hon kan komma ihåg. Ynkryggen i Alexander Bard-mustasch, som sitter en meter ifrån henne, nekar till allt utom dumpningen av kroppen. Trots att han fick tio års fängelse i tingsrätten tror Eddy Larsson att han nu ska klara sig undan med böter och villkorlig dom. Det är han rätt ensam om att tro.