Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Lars Lindström

Att vi tvingas gå till vänster är ett svek mot folkviljan

Nej, fel! Gå inte till höger! Foto: Colourbox

Jag minns inte ens att det har varit en fråga i någon valrörelse, men nu är det plötsligt ett faktum.

Nu ska vi allihop tvingas gå till vänster.

Det kommer på sikt att leda till jordens undergång, eller åtminstone till en rad ofrivilligt komiska och rentav farliga situationer.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Är det så här en nation ska skötas? Ska det här kallas demokrati? Detta måste vara en konspiration av tjänstemän inom den statliga sektorn, som passar på, tar tillfället i akt och agerar egenmäktigt medan Sverige styrs av en övergångsregering.

Helt plötsligt, fem veckor efter valet, mitt under den mest komplicerade och segdragna regeringsbildning vi har ställts inför, infördes för en vecka sedan en regeländring som vänder upp och ned på allt för en stor del av Sveriges befolkning.

Här går man till vänster numera. Foto: Transportstyrelsen

Vi som promenerar på gemensamma gång- och cykelbanor ska nu gå så långt till vänster som möjligt, medan cyklisterna susar till höger. Regeringen inför alltså vänstertrafik för gångtrafikanter.

Får de verkligen göra så här? Förakta demokratin på detta vis? De har inte ens lagt ut en fråga i förväg i någon av ”Stå upp för Sverige”-grupperna på Facebook.

Någon kanske invänder att det här beslutet tog regeringen redan i somras, men då säger jag bara: vakna, öppna ögonen, läs på! 

Inse att det är en konspiration på samma nivå som månlandningen 1969, terrorattackerna i New York 2001 och det som av vissa godtrogna kallas klimathotet.

Jag säger bara Transportstyrelsen. Den myndighet som hanterar och ansvarar över trafikförordningen. Vad har hänt där det senaste året? Just det: stora brister i IT-säkerheten, utländska makter i Östeuropa fick tag i svensk, sekretesskyddad information. 

Bland annat handlar det om känsliga uppgifter om broar, hamnar, tunnelbanor och vägar i Sverige. Du läste rätt: vägar. Ingen kan utesluta stark östeuropeisk påverkan på det här beslutet, kanske rentav rysk.

Enligt Riksenheten för säkerhetsmål kan uppgifterna som röjts till främmande makt vara till skada för rikets säkerhet. Det vill jag lova. Säkerheten kommer att skadas rejält när fotgängare krockar med varandra, och cyklister kör in i pensionärer som byter sida med rollatorn för sent.

De konspirerande politikernas/tjänstemännens agerande är en skam för demokratin och förödande för samhällsklimatet.

Vi är inte förberedda, vi har inte bestämt oss hur vi ska hantera detta, säger en planeringssamordnare i Jönköping. Folk verkar vara i sin egen värld, säger en åretruntcyklist i Mora. I Danderyd lägger kommunen ut en bild av en gång- och cykelbana åtskild med vita streck fastän den nya regeln inte gäller där. Förvirring och förtvivlan råder ute i landet.

Förvirring och förtvivlan råder ute i landet kring den nya vänsterregeln. Foto: Danderyds kommun

Att vi tvingas gå till vänster är ett svek mot folkviljan och demokratin. På vägar med biltrafik: ja. På gång- och cykelbanor eller trottoarer: nej. Snart leder den östeuropeiska konspirationen till att vi måste stå till vänster i tunnelbanans rulltrappor också.

Det finns många andra regler som miljoner maktlösa, mobbade svenskar vill införa. Böter om man går med tre barnvagnar i bredd på trottoar. Fotboja om man i rusningstid plötsligt stannar för att titta i mobilen. Kortare fängelsestraff för den som cyklar på trottoarer. Och viktigast: ett allmänt påbud om att GÅ LÄNGRE BAK I BUSSEN!

 

LÄS MER Lars Lindström: Samtycke är som ett trafikljus

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!