Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Lennmor

Så blev Kate en av Meghans allra närmaste kvinnor

Hertiginnan Meghan Markle har en nära vänkrets – som stödjer henne i nya livet som kunglighet.Foto: ROBERT PERRY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Meghans Markles nyblivna svägerska Kate Middleton har blivit allt närmre – och bor även grannar på Kensington Palace.Foto: E-PRESS PHOTO.COM / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM

Man säger att blod och tjockare än vatten. 

Men i fråga om ”prinsesskola” och inskolning i det stela engelska kungahuset är det nygifta hertiginnan Meghans innersta vänkrets som sluter upp kring henne.

De är där för att ge henne stöd och rådgivning i hennes nya liv som kunglighet.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Meghan har rätt få närvarande familjemedlemmar på den egna sidan. Alla har väl hört om syrran som offentligt kritiserat sin syster, pappan som lät sig betalas av paparazzifotografer... Det är egentligen bara mamma Doria Ragland, 61, som står henne nära och som hon kan lita på.

Men tjejgänger som finns kring Meghan, som ger henne råd och hjälp med allt ifrån stil, överklassens ”hemligheter”, sociala koder till fitness – vilka är de egentligen?

Det förvånade många att Meghan inte valde någon tärna till sitt bröllop. Men hon markerade klart att hon inte ville premiera någon enstaka väninna. Alla står henne nära. Därför avstod Meghan från en tärna, och nöjde sig med en skock gulliga brudnäbbar i stället.

Men hennes nätverk är stort – och lojalt.

Hertiginnan Catherine, 36, svägerska

De kände inte varandra från början, men ur de första stela artigheterna har det vuxit fram en varm vänskap. Är det någon som lärt sig hur engelska kungahuset fungerar inifrån, så är det väl Kate. Hennes råd och tips är ovärderliga. Jämnåriga Kate och Meghan bor ju dessutom grannar på Kensington Palace numera.

Svägerskor. Kate och Meghan betyder mycket för varandra.Foto: JAMES WHATLING / MEGA / JAMES WHATLING / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

– Hon har varit helt fantastisk, sa Meghan om sin svägerska i en BBC-intervju vid förlovningen i höstas.

Ett gulligt sätt att visa sin uppskattning var också den personliga födelsedagspresenten som Meghan gav Kate på hennes födelsedag i vintras. Hon fick en drömdagbok!

Jessica Mulrony, 35, stylist

Jessica bor i Toronto, där Meghan också bodde tidigare. Jessica är dotter till Kanadas före detta premiärminister Bryan Mulroney. Tjejerna träffades när Jessica blev Meghans stylist och valde hennes kläder till TV-serien ”Suits”. 

Jessica är också personlig stylist och väninna med presidentfrun Sofie Trudeau, och hon har också introducerat Meghan för Kanadas första dam.

Nu har också Jessica haft stort inflytande över Meghans sätt att klä sig som kunglig. Hon har introducerat Meghan till sina egna favoritmärken Erdem, Sentaler och Ralph&Russo. 

På privat tid ägnar sig tjejerna ofta åt yoga tillsammans.

Misha Nonoo, 31, modedesigner

Först misstänkte många att det var Misha som var den ”okända väninnan” som tussat ihop Meghan och Harry, men så var det faktiskt inte. 

Misha Nonoo.Foto: DAN CALLISTER/REX / DAN CALLISTER/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLOADED]

Chica Misha bor på Manhattan och skilde sig nyligen från maken Alexander Gilkes. Han i sin tur är gammal klasskamrat med prins Harry, och Misha och Alexander var inbjudna gäster på prins William och Kates bröllop.

På Meghans första dejt med Harry, bad hon väninnan Misha om råd, vad skulle hon ha på sig? Det blev ett par trasiga designjeans för 2000 kronor!

 

LÄS ÄVEN: Så var Meghans första månad som kunglig 

 

Violet Von Westenholz, 33

Här är den hemliga vännen, som introducerade Harry och Meghan! Äktenskapsmäklerskan! 

Kvinnan bakom Meghans och Harrys kärlek – Violet von Westenholz – har förstås en nyckelroll i parets gemensamma liv än i dag.Foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / IBL / Camera Press [

Violet arbetar som PR-kvinna hos Ralph Lauren i London och hon är gammal barndomsvän till prins Harry. Meghan träffade hon genom PR-jobbet och tyckte amerikanska skulle vara en toppen-matchning till Harry.

Priyanka Chopra, 35

Stjärnskådespelaren Priyanka Chopra.Foto: LUMEIMAGES.COM / STELLA PICTURES / LUMEIMAGES.COM/AVALON B5512

Den kända indiskfödda skådespelerskan och Meghan står varandra väldigt nära. Priyanka gör minst lika stor succé i USA som Meghan. Hon är numera stjärna i TV-serien Baywatch och har också spelat i tv-serien Quantino. År 2000 blev hon Miss World.

Priyanka Choprak är en av dem som varit mest kritisk mot hårdbevakningen av Meghan och har tagit henne i försvar.

– Den alltid leende Meghan mötte sin prins, blev kär… Javisst, men hon är också en viktig influencer, feminist och aktivist, har Priyanka sagt om sin vän.

 

LÄS ÄVEN krönika av Karin Lennmor: Varför är det så speciellt med bröllopskyssar?

 

Heather Dorak, 36

Den här gyminstruktören ligger bakom Meghans vältränade kropp. Heather är känd gyminstruktör i USA och driver Pilates Platinum i Beverly Hills sedan 10 år.

Serena Williams, 36

Serena Williams med maken Alexis Ohanian på Meghans och Harrys bröllop.Foto: AVALON/STELLA PICTURES

Tennisstjärnan och Meghan Markle möttes på ett välgörenhetsevent, en fotbollsmatch 2014.

”Vi är i samma ålder, älskar varmkorv och mode båda två och vi är båda jätteambitiösa”, skrev Meghan på sin numera nedlagda blogg The Tig.