Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Lennmor

Det hänger på Meghan om äktenskapet ska hålla

Kommer Harry och Meghan att bli lika lyckliga och kärleksfulla som storebror William och Kate? Eller blir äktenskapet lika isigt som mellan Harrys föräldrar prins Charles och Diana? Det frågar sig Karin Lennmor.Foto: BEN STANSALL / AP TT NYHETSBYRÅN

Det alldeles färska äktenskapet mellan prins Harry och Meghan är en kunglig succé och nygifta hertiginnan har blivit rena rama glamour-injektionen i det brittiska kungahuset. Grattis till brudparet, må ni få många långa och lyckliga år tillsammans.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Men tyvärr ser skilsmässostatistiken i engelska kungahuset dyster ut och även om alla håller tummarna för Harry och Meghan, finns förstås redan farhågor.

Kommer Harry och Meghan att bli lika lyckliga och kärleksfulla som storebror William och Kate? Eller blir äktenskapet lika isigt som mellan Harrys föräldrar prins Charles och Diana?

I svenska kungahuset har vi ju gudskelov varit väldigt förskonade mot skilsmässor. Så kan man knappast säga om det engelska…

Bara i nutid har det kryllat av uppslitande separationer. Prinsessan Margaret, drottningens syster, skilde sig från lord Snowdon. Harrys faster, prinsessan Anne skilde sig från förste maken Mark Phillips och gifte om sig med Tim Laurence

Prins Andrew och Fergie bröt sitt äktenskap 1996, samma år som prins Charles och prinsessan Dianas skilsmässa gick igenom.

 

LÄS MER: Getingbetygen: Meghan strålade i bröllopsklänningen

 

Och förresten, Charles nuvarande fru Camilla är skild. Från förste maken Andrew Parker Bowles…

Själv har bruden Meghan också en skilsmässa bakom sig. Förste mannen hette Trevor Engelson, de gifte sig 2011 men skildes efter två år. 

Alla britter håller tummarna för sin nya älskling Meghan. 

Många säger att hennes friska fläkt förmodligen får prinsessan Diana att skratta av lycka i sin himmel.

Men tillbaka till de nygifta. Det finns mycket på plussidan som talar för ett långt lyckligt äktenskap. En grafolog säger till tidningen The Telegraph att deras handstilar matchar perfekt. Meghan är utbildad kaligraf och skriver otroligt vackert, medan Harry har en helt vanlig lite slängig handstil. Bra för äktenskapet tydligen! 

Ansiktsläsare, så kallade face-readers, har analyserat brudparets karaktärer och gör också tummen upp. 

 

LÄS MER: Därför kysstes inte Harry och Meghan i kyrkan 

 

Både Harry och Meghan är skilsmässobarn. Det bådar också gott för framtiden. 

– Barn till frånskilda har en större önskan att hålla ihop, säger familjeterapeuten Wyatt Fisker i amerikansk press. Man har en öppnare dialog om egna erfarenheter och kan också dra lärdom av vad föräldrarna gjort. En skilsmässa i barndomen kan göra dig till en bättre partner. 

Alla är överens om att äktenskapet kommer att hålla – men mycket hänger på Meghan. Hon måste klara av sin roll och de kungliga traditionerna.

Meghan och Harry såg lyckliga ut när de precis sagt ja till varandra. Foto: I-IMAGES / POOL / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Goda råd får de nygifta också i massor. Äktenskapsrådgivaren och läkaren Danielle Forshee säger:

– Det är viktigt att paret ger varandra tid, visar kärlek och uppskattning. Man ska boosta dagliga ritualer av omtanke och skapa en buffert som kan ge styrka.

Slutligen jublar astologerna. Brudparets stjärntecken synkar hur bra med varandra som helst. Harry är Jungfru och Meghan är Lejon, det mest kungliga stjäntecknet av alla. En match made in heaven.