Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Lennmor

Madeleines vändning med Sofia – efter alla år

Prinsessorna under Victoriadagen på Öland i år.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL IBL BILDBYRÅ
De senaste framför allt somrarna har vi kunnat se en nära vänskap som utvecklats mellan Madeleine och Sofia. Här semestrar de ihop.

Två unga, smarta och snygga småbarnsmammor. Inte klädda i folkdräkt utan i elegant mönstrade sommarklänningar. Sida vid sida på det kungliga podiet på Victoriadagen, kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland förra veckan.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Två sommarglada svägerskor, viskandes, fnissandes… att det skulle råda någon frostig relation mellan prinsessan Madeleine, 36 och prinsessan Sofia, 33 kan vi nog glömma!

Prinsessorna Madeleine och Sofia har blivit riktigt goda vänner.

Men ända sedan prins Carl Philip blev tillsammans med Sofia Hellqvist 2010 har det ryktats om ovänskap och osämja mellan Sofia och Madeleine. Att de inte går ihop, att det förekommit rejäla gräl, att det finns en iskyla mellan dem.

Prinsessan Madeleine stod Carl Philips ex-flickvän Emma Pernald mycket nära. De hade utvecklat en fin och unik vänskap, och när Carl Philip och Emma gjorde slut blev det ett dråpslag för Madeleine. 

Kanske visste hon inte riktigt hur hon skulle förhålla sig. Madeleine och Emma är fortfarande vänner, men de har också glidit isär. Emma bor numera i Göteborg och fanns till exempel inte med på lilla Adriennes dop i juni.

Men tillbaka till Sofia och hennes relation med svägerskan Madeleine. Fanns det en kylig relation till att börja med, så är den numera som bortblåst. 

Just nu tillbringar de kungliga semestern tillsammans på Solliden, där Madeleine och Carl Philip med respektive familjer delar hus, de bor tillsammans i den så kallade Kavaljersflygeln ett par minuters promenad från Sollidens slott.

Förra året semestrade dessutom Madeleine och Sofia tillsammans på Franska rivieran, i kungafamiljens hus Villa Mirage.

De trivs i varandras sällskap, är småbarnsmammor bägge två, kan hjälpas åt med småbarnen och dessutom väldigt engagerade i olika typer av barn- och trygghetsfrågor.

Prinsessan Madeleine i sitt Childhood och prinsessan Sofia i Project Playground. Jag misstänker att de delar åsikter och bollar idéer med varandra, även nu på semestern.

Mode är också något som förenar prinsessorna, och ibland klär de sig faktiskt väldigt lika. I vintras, på Svenska Akademiens sammankomst, bar de nästan identiska blåa långklänningar. Ett sammanträffande? Eller hade de pratat ihop sig?

Prins Carl Philip kommenterade faktiskt den här påstådda familjefejden för ett par år sedan. Till Aftonbladet sa han då:

- Vi blir ledsna. Det här är en del av en tonårsdramatik som målats ut av medierna.

De senaste framför allt somrarna har vi kunnat se en nära vänskap som utvecklats mellan Madeleine och Sofia. Någon bitter ovänskap finns inte.

 

LÄS FLER krönikor av Karin Lennmor här