Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Karin Lennmor

Maddes avslappnade liv med Chris och barnen

Hela familjen. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill tillsammans med barnen Leonore, Nicolas och Adrienne.
Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM / KUNGAHUSET
Finklädda för prinsessan Adriennes dop förra våren.
Foto: Anna-Karin Nilsson
Madde och Chris.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL IBL BILDBYRÅ
Leonore fotograderad på Gotland 2016.
Foto: KARL MELANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
På äventyr med mamma. Leonore följde med på Childhood-dagen på Görna Lund i Stockholm i fjol.
Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det finns många som klagar och gnäller över att prinsessan Madeleine lämnat Sverige och numera bor i USA med sin familj: Chris och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne. 

Borde hon inte vara här hemma och jobba som prinsessa i stället?

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Under sommaren har Madeleine faktiskt varit hemma i Sverige på långsemester. Men annars förstår jag henne till fullo! Vilket underbart liv för en småbarnsfamilj, att få bo i soliga, relaxade Florida, ha tid med barnen och kunna se dem utvecklas och växa upp. Och dessutom ha en man som kan jobba hemifrån största delen av tiden.  

Det är knappt ett år sedan Madeleine och Chris flyttade till Florida med barnen. Direkt efter fjolårssemestern på Solliden gick flyttlasset till Miami, där de hyrt en gigantisk Key West-liknande villa, söder om stan. I somras kom uppgifter om att det här huset är till salu – och det kan förstås betyda att Madeleine med familj får nya planer till hösten. Vad vet vi ännu inte, men troligtvis behåller familjen Florida som permanent bostadsort.

– Vi trivs jättebra och barnen har funnit sig väl tillrätta! har Madeleine sagt.

Barnen har kommit i ordning, fått kompisar och går på en typ av amerikansk förskola. Och resten av kungafamiljen tycks också uppskatta Florida, de har alla varit på flera besök hos Madeleine under året som gått.

Delar hästintresset 

Villan som Madeleine och Chris hyrt under året ligger inte direkt vid havet, utan ett par kvarter upp i ett förmöget bostadsområde. Möjligtvis kan man tänka sig att familjen nu vill flytta ännu närmare stranden. Madeleine och barnen har tillbringat mycket tid nere på South Beach, där man också är medlem i den flotta strandklubben Faena. Här kan Madeleine frottera sig med kändisar om hon skulle vilja, familjen Kardashian brukar också hänga här!

Men nu är det sommarlov och än så länge är det inte skoldags för något av barnen. Det är väl fortfarande lite oklart hur familjen ska göra med skolor och förskolor framöver. När familjen är hemma i Sverige har Leonore och Nicolas plats på en svensk förskola på Östermalm, ett stenkast från Hovstallet där familjen bor under Sverige-besöken.

Finklädda för prinsessan Adriennes dop förra våren.
Foto: Anna-Karin Nilsson
Foto: KARL MELANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Madeleine njuter av att ha barnen omkring sig, och hon hittar på många roliga aktiviteter med dem. Under försommaren besökte de till exempel prinsessans gode vän, konstnären Romero Britto som har ateljé i Miami. Han hade porträtterat av Leonore och Nicolas, och så fick de själva hjälpa till att färglägga tavlorna! 

Och när de är i Stockholm, på Hovstallet, tittar Madeleine ner till hästarna med Leonore så ofta det går. Intresset för hästar och ridning är verkligen något som mor och dotter delar.

Prinsessan Madeleine högläser Pippi för barnen

Under sommaren har Madeleine, Chris och barnen semestrat på Solliden. Prinsessan brukar jublande berätta hur mycket Öland och sommaren betyder för henne och i år var sommarvistelsen extra lång – kanske just på grund av problemet med bostad i Florida?

På Solliden delar Madeleine och Carl Philip hus. Båda familjerna bor i den så kallade Kavaljersflygeln något hundratal meter från slottet. Kavaljersflygeln är rymlig, nyrenoverad och har gott om plats för alla småttingar. Madeleine vill gärna att hennes tre barn ska få träffa och lära känna sina kusiner ordentligt. 

Madeleine kom hem till Sverige i början på juni i år, på grund av lanseringen av debutboken ”Stella och hemligheten”. I samband med detta mötte vi också en ny och mycket öppnare prinsessa, som dels pratade om sin bok som ges ut i samarbete med Childhood, men också bjöd mer på sig själv. 

Hon berättade att både hon och Chris ofta högläser sagor för barnen. Pippi Långstrump så klart!

Även på prinsessans Instagram-konto, bjuds vi numera på små inblickar i det kungliga livet. Madeleine är väldigt flitig med att publicera bilder och det sägs att hon till och med inspirerat andra utländska kungligheter med sina bilder. Hon visar inte bara upp bilder som är relaterade till hennes jobb på Childhood, utan bjuder också ganska frikostigt på fina bilder av barnen. Vi har fått se allt ifrån födelsedagsbilder och Halloween-bilder till badbilder från poolen.

Trots att Madeleine säkert stortrivs i Florida med familjen blir hemlängtan ibland väldigt stark.

– Jag saknar mina vänner och den svenska naturen, har hon sagt. Men det går ju att umgås med mamma, pappa, syskonen och vänner på telefon! Vi använder Skype och FaceTime. 


MER KUNGLIGT: Sommarspecial med ”Kungafamiljen”. Så vill kungafamiljen spendera sina somrar.
0