Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Lennmor

Madeleines och Chris O'Neills rotlösa liv

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill deltar vid nationaldagsfirande på Skansen med kungafamiljen.Foto: SVEN LINDWALL

Jag funderar på det här med prinsessan Madeleine och den rastlöshet jag ser hos henne.

När nyheten om familjen O´Neills nya flytt – denna gång till Florida – kom förra veckan, kunde jag bara beklaga att vår prinsessa ånyo valde att lämna Sverige.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Jag tycker förstås att Madeleine och familjen borde slå ner bopålarna hemma i Stockholm för gott, låta de tre små barnen växa upp här. Madeleine missar också en del av den viktiga kontakten med syskonen Victoria och Carl Philip, för att inte tala om syskonbarnen. Och Chris, ja, jag är övertygad om att han kan jobba lika bra från Östermalm som från Palm Beach.

Jag lider lite med Madeleine och Chris över den rotlöshet de tycks känna. Det är viktigt för en familj att kunna känna att ”man är hemma, man har landat”. Det blir inte lättare med det här ”skuttandet”.

Redan när Madeleine bröt förlovningen med Jonas Bergström 2010 valde hon att ”fly fältet” och bosätta sig i New York. Där mötte hon Chris O´Neill och paret blev sambor. Efter bröllopet 2013 valde paret att bo kvar i stan några år, och därifrån till London häromåret, och så några snabbvisiter i Stockholm i samband med Nicolas och Adriennes födslar. Och nu tillbaka till USA…

Naturligtvis är det här ett gemensamt flyttbeslut som Madeleine och Chris har tagit. De var på semester i Florida-huset som Chris äger så sent som i slutet av maj, och det var väl då alla bitar föll på plats.

 

LÄS MER: Karin Lennmor: De flesta vill nog ha Madeleine i Sverige  

 

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Men hur stor del har Chris i det här? För honom, som amerikan, är det så klart naturligt och roligt att flytta hem igen. Hoppas bara Madeleine delar hans beslut till 100% och inte ”fallit till föga”, för att använda ett ålderdomligt uttryck.

– De flyttar till Florida för att det är en bra utgångspunkt för Chris verksamhet och barnen är ännu i förskoleåldern, sa hovets presschef Margareta Thorgren till Expressen i samband med att man gick ut med en kommuniké om flytten.

Jag är övertygad om att familjen kommer att få det bra i Florida, härligt året-runt-klimat, lättsamt amerikanskt liv… och möjligtvis lite mer anonymitet.

Men varför, egentligen? 

Tycker Madeleine inte om Sverige? Lite rannsakande kan man ju också undra: har vi i pressen inte gett dem en tillräcklig chans? Jag tycker naturligtvis inte det, svensk press är ovanligt snäll om man jämför med brittiska eller amerikanska medier.

För drygt ett halvår sedan sa prinsessan Madeleine i en tv-intervju från London att hon saknade sina vänner i Sverige, att hon längtade hem till den svenska naturen.

Nu tycks hon och maken ha ändrat sig igen.

För sin egen skull, och för familjens, hoppas jag prinsessan Madeleine kommer till ro.

 

LÄS MER: Madeleine och Chris flyttar till Florida