Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Lennmor

Hoppsan! Gick inte det här väldigt snabbt?

Meghan Markle fick möta drottningen redan efter ett år tillsammans med prins Harry.Foto: EDDIE MULHOLLAND / AP TT NYHETSBYRÅN

Hoppsan! Gick inte det här väldigt snabbt?

Prins Harrys och Meghan Markles kärlekshistoria är rekordsnabb – åtminstone i kungliga kretsar. 

De möttes och blev tillsammans hösten 2016, förlovade sig hösten 2017 – och nu är det dags för bröllop! Raskt marscherat, knappt två år…

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

I september förra året, efter ”bara” ett års förhållande, fick Meghan träffa drottning Elizabeth första gången. För blivande svägerskan Kate tog det hela fem år.

Det där mötet med drottningen på Balmoral är värt att berätta om. Harry och hans nya flickvän var ditbjudna på te. Meghan charmade den stela drottningen rejält genom att kasta sig ner på golvet för att kela med drottningens hundar… Populärt!

– På mig har de bara skällt i 33 år, suckade Harry.

Först var det väldigt hemligt hur Harry och Meghan träffades, men nu vet vi. På en så kallad blinddejt, anordnad av en vän. Först ville paret hålla denna kvinnliga vän hemlig men E!News avslöjade nyligen att det var Harrys barndomsvän Violet von Westenholz som låg bakom arrangemanget.

Vigseln äger rum på Windsor Castle.Foto: ANDREW PARSONS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Harry hade efter brytningen med förra flickvännen Chelsy Davy haft svårt att hitta någon. Som prins kan han knappast använda Tinder…

Väninnan Violet jobbat med PR för Ralph Lauren i London och när Harry nämnde att han hade svårt att hitta en tjej, kom Violet att tänka på amerikanska Meghan Markle som tillbringat mycket tid med i London och som hon kommit i kontakt med via jobbet.

 

LÄS MER av Karin Lennmor: Här är reglerna Meghan Markle måste följa 

 

Den första dejten ägde rum på försommaren 2016. Meghan hade lite löst fått veta att det var en prins hon skulle träffa, men det enda hon frågade Violet var om han var snäll. 

Och Harry, han hade aldrig sett Meghan i tv-serien ”Suits” trots sju säsonger.

– Men jag blev förälskad samma sekund jag såg henne, har Harry berättat.

Paret gick och tog en drink och bestämde ganska snart att de skulle ses igen. Och redan på andra dejten blev det allvar.

Men Harry och Meghan insåg båda att de skulle behöva massor av tid ensamma för att försäkra sig om att det hela skulle fungera. Han lyckades övertala henne att följa med ned till Botswana och där tillbringade de fem dagar ensamma och tältade under den afrikanska stjärnhimlen.

Ungefär ett halvår lyckades paret hålla sin romans hemlig. 

Senare gick Meghan ut i tidningen Vanity Fair och berättade:

– Vi är ett par. Vi är kära. Jag är säker på att det kommer en tid då vi måste presentera oss och ha historier att berätta, men jag hoppas att folk förstår att det här är vår tid. Det här är för oss. Vi är lyckliga. Personligen så älskar jag bra kärlekshistorier.

Förlovningen kom hösten 2017.Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Men Harry kände sig orolig – hans relation med pressen har varit minst sagt besvärlig. Till sist gick han ut med ett brev till media där han vädjade att de skulle lämna hans flickvän i fred. Pressen lydde… någorlunda. Visst är Harry och Meghan hårdbevakade, punktmarkerade men några hemska paparazzibilder har inte dykt upp.

– Det har varit utmanande och det kommer i vågor, vissa dagar är det tuffare än andra. Det var överraskande hur saker förändrades. Men jag har fortfarande ett bra stöd runtomkring mig, och så klart min pojkvän vid min sida, sa Meghan.

Förlovningen kom hösten 2017. Paret tillbringade en helg tillsammans helt ensamma i en liten stuga och det var där Harry friade. De hade ätit rostad kyckling, Meghans älsklingsrätt, och när Harry föll på knä och plockade fram asken med förlovningsringen ville Meghan bara skrika ”ja, ja, ja”… han hann knappt prata färdigt och avsluta sitt frieri.

Meghan har berättat att relationen med Harry inte förändrat henne nämnvärt.Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Förlovningsringen var designad av prinsen själv, i gult guld med en stor sten från Botswana omgiven av små briljanter från prinsessan Dianas smyckeskrin. Hon skulle ha uppskattat det…

Meghan har berättat att relationen med Harry inte förändrat henne nämnvärt, bortsett från att hon nu för tiden är kär och lycklig.

– Jag tycker att det är enkelt. Vi är två personer som är riktigt lyckliga tillsammans och vi är kära. Vi dejtade väldigt diskret i sex månader innan det kom ut i media, och jag jobbade under hela den perioden och det enda som förändrades var folks uppfattning. Ingenting med mig har ändrats.