Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Lennmor

De flesta vill nog ha Madeleine i Sverige

Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill tillsammans med sina tre barn, flyttar till Florida.Foto: TT NYHETSBYRÅN
”Tack för den söta bilden, Madeleine. Men egentligen vill nog svenska folket allra helst ha dig är hemma”, skriver Expressens Karin Lennmor. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Häromdagen avslutade prinsessan Madeleine, maken Chris O'Neill och de tre barnen sin sommarsemester på Öland och satte sig på ett flygplan med destination Florida.

Flera svenska turister på väg till Miami uppmärksammade förvånat prinsessfamiljen.

Flyttlasset har gått, prinsessan flyttar åter tillbaka till USA. Det här med Sverige blev bara en sommar…

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Och som en liten avskedshälsning till oss här hemma skickade prinsessan ut en gullig och fin sommarbild på hela familjen.

Tack för den söta bilden, Madeleine. Men egentligen vill nog svenska folket allra helst ha dig kvar här hemma.

Den här snabba kungliga flytten var ganska överraskande, tycker jag. Men förmodligen var det ett väl avvägt beslut, sånt här bestämmer man ju knappast över en helg.

Vad är det som gör att prinsessan Madeleine har en sån oro i kroppen? Lite rastlöst tycks det ju att Madeleine och Chris under sitt femåriga äktenskap redan bytt kontinent tre gånger. Först New York, sen London och nu tillbaka till USA och Florida. 

När parets lägenhet på Hovstallet i Stockholm renoverades och inreddes hoppades många att nu, äntligen, skulle familjen flytta hem för gott. Både Leonore och Nicolas har också haft förskoleklasser på Östermalm, en möjlighet att gå på dagis och få små svenska vänner de månader de befunnit sig i Sverige.

Under sitt femåriga äktenskap har prinsessan Madeleine och Chris O'Neil bytt kontinent tre gånger. Foto: Foto: Anna-Lena Ahlström, Kunga

Nu säger mina källor att familjen planerar att stanna i Florida åtminstone två år, tills det är dags för Leonore att börja skolan.

Ingen vet än var den skolstarten ska ske: Stockholm, Svenska skolan i London? Eller kanske rentav Svenska skolan i Fort Lauderdale, det finns faktiskt en sån.

Det är svårt att tro att det är Chris O'Neills jobb som påverkat flytten. Så vitt jag förstår kan hans affärsverksamhet bedrivas varsomhelst ifrån. Den finansiella världen är ju heldigital numera, precis som allt annat.

Finns det andra ekonomiska skäl? Paret betalade enligt uppgift hutlösa 170 000 kronor i månadshyra för London-våningen de lämnade i våras.

Deras nya hem, den bekväma villan med 5 sovrum och 5 badrum i Palm Beach, har Chris ägt länge, långt innan han träffade Madeleine. Men redan 2015 försökte han sälja huset utan framgång, trots att priset sänkts flera gånger.

Så sent som i slutet av maj reste hela familjen, inklusive lilla Adrienne, över till Florida-villan på semester. Var det kanske där beslutet togs att flytta dit permanent?

 

LÄS MER: Madeleines lyxsemester – i Italien med barnen 

 

Jag försöker förstå hur prinsessan Madeleine tänker; förmodligen vill hon utnyttja de här åren till varje sekund och vara med sina barn så mycket som möjligt. Hon är ju fortfarande mammaledig med lilla Adrienne.

Ett härligt klimat året runt, ett lättsamt amerikanskt liv, pool på tomten och nära till stranden, det låter väl toppen.

Samtidigt kommer vi att sakna dig i Sverige, Madeleine!