Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jennifer Wegerup

Fakta

Gör: SVT:s stringer i Italien, medarbetare i italienska Gazzetta dello Sport och författare.

Född: 1972 i Linköping, uppvuxen i Falkenberg.

Började skriva för Expressen: I februari 1994.

Slutade skriva för Expressen: 2022.

Har tidigare: Varit anställd på både Expressen och Aftonbladet. Varit korrespondent i London och stringer i Rom, Milano och Paris. Var först nyhetsreporter i nio år och skrev sen sport och följde Zlatan under många år i tjänsten. Bevakat flera EM, OS, VM med mera.

Skriver om: Allt från aktuella nyhetshändelser till lågmälda betraktelser av livet. Jag försöker hitta ett eget tonläge och inte skriva läsarna på näsan vad de ska tycka. Jag går mycket efter principen "show, don't tell".

Gör mig glad: Mina två döttrar, min man i Rom, min övriga familj. Att läsa, alltid. Och att skriva och få nå ut och all respons från läsarna. Träna, resa. Men framför allt bara att vara och leva och njuta. Prestige betyder allt mindre, med åren.

Bonusinfo: Bor i Rom och Stockholm. Har skrivit femton böcker, både vuxen- och barnböcker. Två nya böcker, varav en roman, är under arbete.