Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frida Boisen

Boisen: Går det att hitta något gubbigare?

Kvinnornas show på Posthotellet i Göteborg.
Foto: Chat Noirs facebook

Tio strippor från sexklubben Chat Noir showade loss på lyxhotellet Clarion Hotel Post i Göteborg i helgen.

Bara små tejpbitar dolde bröstvårtorna och små svarta band hade knutits över könen.

I dubbelmoralens Göteborg - the new face of Gothenburg.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

För i helgen utspelade sig porrunderhållningen alltså inte i mörkret på en sexklubb, utan på Petter Stordalens lyxhotell Clarion Hotel Post, mitt i Göteborg, på en fest som Posthotellet och Port du Soleil gemensamt bjudit in till.

"En helg utöver det vanliga" utlovades på vinterfesten: "Med musik, dans och akrobatik i fokus skapar vi en atmosfär som får dig att glömma kylan utanför".


Men allvarligt. Det är väl en sak om någon väljer att gå till en sexklubb för att se människor jucka runt en påle.

Men att ett av de lyxigaste hotellen i Nordens största hotellkedja prackar på sina gäster en armada med tio strippdansare från en av Göteborgs äldsta sexklubbar för att bjuda på porrshow på hotellet. Ja, det känns faktiskt så långt ifrån fräscht man kan komma. Och jag undrar:

Petter Stordalen, hur står det till med kvinnosynen på Choise Hotels?

"Clarion Hotel Post ska bli en mötesplats, ett skyltfönster och en arena för detta Göteborg - the new face of Gothenburg" står det att läsa på hotellets hemsida.

The new face of Gothenburg? Ett skyltfönster för Göteborg? Det vänder sig i mig. Jag sväljer. Igen och igen. På allvar. Går det att hitta något mossigare, gubbigare och mer daterat än Clarion Hotel Posts kvinnosyn? Är det verkligen den här bilden vi vill ge av Göteborg?

Vad säger då hotellchefen?

Jo, Posthotellets vd Fredrik Blomberg ber om ursäkt om någon upplevt det hela som stötande men klargör att kvinnorna inte strippdansade: "De är inte här och strippar utan de är här och dansar".

Eh? Ja, naturligtvis. Rätt ska vara rätt.

Tjejerna var ju nakna från början, bortsett från tejpbitarna på brösten och de svarta små banden bundna över rumpa och kön.


Helt korrekt. Ingen strippdans. De var ju redan strippade när de kom. Smart va? Simsalabim - ingen strippdans.

Bara dans med strippor.

För annars har ju Göteborgs stad som policy att inte ge alkoholtillstånd till sexklubbar. Men här. På fina hotellet.

Då går det tydligen alldeles utmärkt att gästerna får beställa gin och tonic, champagne och bärs medan de stirrar på strippor som dansar nakna med sina tejpbitar på brösten och remmar runt könen.

Stans nattklubbar, som inte har Chat Noir-strippor på scen, de ska minsann inte få ha tillstånd efter 03 på lördagar längre. Men nere på porrshowen på Clarion Hotel Post. Ja, där tillåts både det ena och det andra.

Vilka som också stod med på inbjudan den här bisarra tillställningen? White arkitekter. Ni vet, byrån som anlitats av såväl Stadsbyggnadskontoret och Göteborgs Stad, och som har ritat en ny skiss på Avenyn, där man lanserade genidraget att slopa alla stora uteserveringar för att "lyfta fram det särpräglat göteborgska".


Mmmm. Det särpräglat göteborgska.

White poängterar till GT:s reporter att de självklart inte haft någon aning om stripporna, utan att de bara gjorde miljön på eventet. Så var det säkert.

I dubbelmoralens Göteborg - the new face of Gothenburg.