Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fredrik Sjöshult

Kvinnan om tortyrnatten med dömde sexualsadisten

Senaste nyheterna med Expressen TV.

Han är sexualsadisten som fick politiker att tävla om hur långt bort en återfallsförbrytares cellnyckel ska kastas.

Han anklagas för grova våldtäkter av en kvinna som han höll inspärrad.

Hon har berättat om en tortyrnatt där hon bland annat fick rulla sig i krossat glas, brännmärktes för att vakna och fick chilisås i ögonen samtidigt som mannen berättade om sitt tidigare kvinnovåld och att han hatade kvinnor.

När han nu möter kvinnan igen vänder han sig bort.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

I en tid när fokus ligger på Stockholms våldsvåg är jag ensam journalist under rättegången som handlar om ett fall som skakade om sensommarens valrörelse och fick politiker att tävla om hur långt en nyckel ska kastas bort när en sexualsadist återfaller gång på gång. 

Det handlar om mannen som flera gånger tidigare dömts för sadistiskt sexualvåld mot olika kvinnor. I augusti greps han på nytt efter att grannar i Skärholmen larmat om en naken och blodig kvinna som skrek efter hjälp på en balkong.

Nu är han åtalad för två grova våldtäkter, människorov, grov misshandel och övergrepp i rättssak under en natt när han misstänks ha haft henne inspärrad.

När mannen kommer in i rättssalen är kvinnan redan på plats. Han tittar bort och vänder sig sedan bort från henne när åklagaren läser upp anklagelserna mot honom.

Annat var det sist de sågs i augusti.

När hon bars bort på en ambulansbår hörde polisen som gripit mannen hur han skrek efter henne:

– Jag älskar dig. Jag kommer ut om ett år igen och då ska vi ses igen. 

Mycket av det som nu sägs i rättegången är så vidrigt att det inte går att återge i skrift, men här finns också kvinnans och brottsplatsundersökningens vittnesmål om sadistiska inslag:

Han sprutade chilisås i hennes ögon så att hon fick svårt att se och fly. När hon försökte fly drog han tillbaka henne i håret.

I duschen höll han för hennes näsa och spolade vatten i munnen så att hon drabbades av andnöd.

Hon fick krypa runt på knä i lägenheten och tvingades rulla sig i krossat glas.

När hon somnade väckte han henne genom att bränna henne med cigaretter och duscha henne i kallt vatten.

– Han skrattade hela tiden när jag fick ont. Han blev glad när jag fick ont, har kvinnan berättat i polisförhör.

Rester av chilisås hittades i soporna i lägenheten.
Foto: Polisen

Kvinnan har också berättat att mannen skrämde henne med sin bakgrund som sexualsadist. När hon förhörs timmarna efter att hon räddats ur lägenheten berättar hon att mannen sagt att ”han suttit i fängelse tre gånger” och att ”han kom ut för ett år sen och han har suttit i fängelse i fem”.

Hans ord var inte långt från sanningen visar en kontroll av hans brottsregister.

2004 döms han för grov fridskränkning och tio fall av misshandel mot sin flickvän. Han är då 17 år gammal och redan dömd för ett olaga frihetsberövande. Straffet blir ungdomsvård.

2009 döms han till sju års fängelse för två grova våldtäkter och ytterligare en våldtäkt mot en kvinna som han träffat på en dejtingsajt.

2014 är han villkorligt frigiven när han får kontakt med en ny kvinna på en dejtingsajt som han våldtar och misshandlar grovt under flera års tid. Han döms 2017 till flera års fängelse.

Han var villkorligt frigiven från det straffet när han träffade den unga kvinnan på en sportbar i Haninge i slutet av förra sommaren.

De började umgås och till en början tyckte hon att han var kärleksfull men allt ändrades efter att en utekväll i centrala Stockholm.

En av hennes vänner berättar senare i polisförhör att hon reagerat på att han under kvällen var ”skum, läskig och väldigt speciell. Det var inte så att han var otrevlig, men 'creepy', typ som Ted Bundy.”

Sexualsadisten efter gripandet.

Utekvällen slutade med att de åkte till en lägenhet i Skärholmen och där ska han exploderat efter att ansett att kvinnan pratat för mycket med en annan man.

– Alla kvinnor är horor. Jag vill döda och bränna kvinnor. Jag hatar kvinnor, har hon berättat att han sagt under natten.

Han nekar själv till brott och tillbakavisar kvinnans uppgifter på punkt efter punkt. Det enda han erkänner är att han gav kvinnan två örfilar under kvällen.

Mot honom finns en massiv teknisk bevisning som visar hur det såg ut i lägenheten efter gripandet med spår som ger stöd åt kvinnans uppgifter och journalanteckningar där läkare liknar skadorna vid ”tortyr”.