Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Fredrik Sjöshult

Här jagas han av polis – före dödskraschen

När polisen börjar följa efter bilen som inte stannar i trafikkontrollen vet de inte att en ökänd vansinnesförare sitter bakom ratten.
Skärmdump från filmen.
Mannen är misstänkt för att ha kört ihjäl en familjefar.
Vraket efter kraschen på Örbyleden i södra Stockholm.Foto: Läsarbild

När polisen börjar följa efter bilen som inte stannar i trafikkontrollen vet de inte att en ökänd vansinnesförare sitter bakom ratten.

På filmen från polisbilens kamera hörs en av poliserna säga ”kräma på då”.

Några minuter senare kraschar vansinnesföraren in i en annan bil och en familjefar dör.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Expressen TV har tagit del av filmerna från polisbilen under biljakten som slutar med en dödskrasch i Bandhagen i mitten av januari.

När polisen följer efter mannen vet de inte att han är en ökänd återfallsförbrytare som flera gånger tidigare försökt köra ifrån polisen.

Filmen visar att biljakten genom södra Stockholm gick mycket fort. När vansinnesföraren kör mot rött i korsningen och krockar hörs också polisernas reaktion. Efteråt ropar de efter flera ambulanser och en polismans kroppskamera skildrar förödelsen på platsen efter den våldsamma kraschen.

Åklagaren kräver minst tre års fängelse

Åklagaren krävde minst tre års fängelse för mannen under rättegången. Han kan dock kan räkna med 25 procents ungdomsrabatt eftersom han fyller 21 år först i slutet av året. Domen meddelas på tisdagen.

Polisens agerande under efterföljandet har granskats av Särskilda åklagarkammare som kommit fram till att ingen polisman kan anklagas för brott. Förundersökningen har därför lagts ned.

Se hela filmen från biljakten som slutade med en dödskrasch i tv-spelaren ovan.