Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Fredrik Sjöshult

”Blattelitos” förvandling – steroider och kvinnohat

Abbe ”Blattelito” Alsaadis fasad i sociala medier byggde på en snabb bil och en muskulös kropp.

Abbe ”Blattelito” Alsaadis fasad i sociala medier byggde på en snabb bil och en muskulös kropp.

Sanningen bakom förvandlingen var att han inte ägde bilen och att kroppen byggts upp av steroider.

Missbruket eskalerade våldet han utövade mot kvinnor – samma natt som mordet inträffade tog han sprutor med steroider.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Ex-influencern Abbe Alsaadi är dömd för ett mord där motivet var hans fasad i sociala medier där han hade tiotusentals följare på Instagram, Snapchat och Youtube i sin roll som ”Abbe Blattelito”. Det är ett udda motiv men doping och anabola steroider har också varit en röd tråd i det våld mot tre kvinnor som han döms för.

Och det känns igen från andra grymma kvinnomord – minns Martin Jonsson som var fullpumpad med anabola steroider när han slog ihjäl Lotta Rudholm 2016.

På torr juristsvenska sammanfattar tingsrätten Abbe Alsaadis förvandling som nu slutat med att han dömts till 18 års fängelse:

”Abbe Alsaadi är eller var en i vissa kretsar välkänd profil på Instagram med tiotusentals följare. Han hade skapat sig en image genom att filma och lägga ut korta filmer på Instagram eller Snapchat på sig själv och sitt liv när han bl.a. festade, gjorde 'practical jokes' och körde snabba bilar.

Enligt egen uppgift ökade antalet följare från ca 20 000 till ca 80 000 när han flyttade från Göteborg till Uppsala där han började träna på gym och tatuera sig. I samband med det började han äta stora mängder tramadoltabletter och anabola steroider.”

Martin Jonsson dödade Lotta Rudholm 2016.Foto: POLISEN
Abbe ”Blattelito” Alsaadis fasad i sociala medier byggde på en snabb bil och en muskulös kropp.

I mordrättegången förklarade han själv att steroider gjorde att hans följarskara ökade. Ett annat viktigt inslag blev en snabb bil som Alsaadi själv kallade ”en guldstjärna”.

Det var en fejkfasad. Sanningen om dopingen bakom musklerna och att kvinnan som hittades död i badkaret hade betalt bilen fick inte komma fram för då skulle hans fasad raseras.

En gång var det nära.

Han filmade sin senaste flickvän – som senare blev åklagarens huvudvittne i rättegången om badkarsmordet – när han jagade henne med en dopingspruta och var nära att lägga ut det på Snapchat.

– Jag jagar henne lite med en spruta och filmar med min telefon. Sedan tänkte jag lägga upp det, men så tänkte jag bara nej för fan det är inte så bra att alla följare fattar att jag tryckt testo, har Abbe Alsaadi själv berättat i ett polisförhör.

Abbe Alsaadis dopingutrustning.Foto: Polisen

Han var rädd att hans varumärke som influencer skulle raderas.

I polisutredningen vittnar bland andra entreprenören Jan Emanuel Johansson om ett möte med ”Blattelito” om en produktlansering och själv sålde Alsaadi ett preparat som injiceras för att den som tar sprutorna ska bli ”brun och smal”.

Abbe Alsaadis kvinnor drabbades av hot och våld på grund av hans missbruk av steroider och testosteron – det menade han själv i rättegången:

”Han har medgett att han var 'elak' mot henne, att han använde våld mot henne och flera gånger hade sönder hennes mobiltelefoner och andra saker. Han har vidare beskrivit att han använde stora mängder anabola steroider som gjorde att det kunde svartna för ögonen på honom när han blev arg och att han kunde bli svartsjuk och arg för småsaker.”

I ett polisförhör säger han:

– Jag är inget änglabarn och jag gick på testo.

Bilder från olika övervakningskameror på Abbe Alsaadi kvällen före mordet och några dagar senare.

Kvinnan som dog i badkaret i Solna utsattes för en rad fall av misshandel, olaga hot och ofredande före sin död och Abbe Alsaadi döms för grov kvinnofridskränkning av henne. En återkommande förklaring i rättegången var ett steroider fått honom att bli våldsam:

”Förklaringen till att han skrev 'din fucking hora, vänta bara' är att han blev sur för att hon gick till ett ställe där han inte fick komma in på grund av sina tatueringar. Han åkte sedan hem till henne. Han var väldigt full och det är inte en bra 'kombo' med steroider för han hakar upp sig på små och gamla saker.”

Timmarna före mordet tog han sin ”vardagliga spruta steroider”. Han åkte till kasinot och därefter hem till kvinnan som han enligt tingsrätten mördade under natten.

När han kom hem igen tog han ”en testospruta” innan han somnade.