I höjd med efterrätten är vi framme vid det oundvikliga
Premium: Dukar redan dagen före.
Det brukade även min mamma göra när hon blev lite äldre och som jag retade henne för det på den tiden jag lätt snodde ihop en tjejmiddag för tolv i tidsglappet mellan jobbet och gästernas ankomst. Så är det inte nu och framför allt var det längesen ordet tjejmiddag var relevant. Nu tar alla sorters middagar i stort sett en hel vecka att planera och förbereda. Och efteråt är jag tvungen att avsätta minst ett dygn för återhämtning.
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa. Logga in
Läs Premium gratis i en vecka
Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.
Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.