Cecilia Hagen

I höjd med efterrätten är vi framme vid det oundvikliga

”Långsamt nalkas vi det oundvikliga, i höjd med efterrättsglassen är vi där och sen fortsätter det tills den sista gästen hoppat in i taxin hem: vi talar om kriget”, skriver Cecilia Hagen. På bilden ukrainare på flykt som kommit med tåg från Ukraina till Polen.
Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS X03696

Premium: Dukar redan dagen före.

Det brukade även min mamma göra när hon blev lite äldre och som jag retade henne för det på den tiden jag lätt snodde ihop en tjejmiddag för tolv i tidsglappet mellan jobbet och gästernas ankomst. Så är det inte nu och framför allt var det längesen ordet tjejmiddag var relevant. Nu tar alla sorters middagar i stort sett en hel vecka att planera och förbereda. Och efteråt är jag tvungen att avsätta minst ett dygn för återhämtning.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Arne Hegerfors: ”Är ett mirakel att jag klarat mig”

Premium: Arne Hegerfors fyller 80 • Tv-ikonen: ”Utan min fru hade jag varit död i dag”

Tre kvinnor: Så förändrade träningen våra liv

Premium: Malin: ”Läkarna var osäkra på om jag skulle kunna gå igen”

SAS-flygen som ställs in på grund av strejken

Premium: Så påverkas din resa • Rättigheter • Ombokning