Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Catarina Lundbäck

En oskyldig mor som utsätts för daglig pina – enligt Möller själv

Johanna Möller har skrivit ett 17 sidor långt brev till Expressen där hon beskriver livet i häktet som en ”mardröm”. Foto: Olle Sporrong
Här mördades Johanna Möllers pappa Göran. Foto: Alex Ljungdahl

Nätt och jämnt alla runtomkring henne ljuger.

Johanna Möller är en oskyldig mor som utsätts för daglig pina i häktet, en korrupt åklagarkår och ett gäng lögnaktiga poliser.

Men bevisen säger annorlunda.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Möller behandlas som ett ”det” i häktet, lever i en mardröm och är helt oskyldig. Tiden på häktet varit hemsk, hon inte får ögonkontakt med häktesvakterna, det tog fem dagar för henne att få sina glas­ögon. Fem dagar!

Hon är sviken och motarbetad. Allt medan hon oskyldig sitter i häktet och får utstå hemskheter dagligen.

Inte helt oväntat är det så hon skriver i sitt handskrivna brev till Expressen.

Ingående beskriver hon hur hon är missförstådd och utsatt för en komplott. Hon redogör noggrant för var hon var vid olika tidpunkter och hur hon ser på dödsattacken mot hennes föräldrar i augusti förra året.

Hon skriver att hon kämpar på mot alla odds och väljer att se tiden i häktet som en ”studie”.

LÄS MER: Johanna Möller tillåts besök – utan övervakning 

”Att sitta häktad, inlåst i ett rum utan kontakt med någon förutom advokat är fruktansvärt, tortyr”, skriver Johanna Möller i brevet.

Johanna Möller tycker inte att något av det som åklagare och domstol kommit fram till stämmer. Enligt henne har man inte ens gjort några försök att ta reda på sanningen. Hon var oskyldig redan när hon anklagades för att ha sexutnyttjat flykting­pojkar. 

Hon ligger inte bakom mordet på pappan och inte heller mordet på maken Aki Paasila. 

Polisen har ljugit för hennes barn för att måla ut henne som ond lögnare.

Bevisen säger annorlunda. Även om teknisk bevisning mot Johanna Möller saknas valde tingsrätten att döma henne till livstid. Domstolen har lagt stort värde vid Mohammad Rajabis erkännande och berättelse om hur attacken mot föräldrarna gick till.

Hans historia får också stöd av detaljer i utredningen. Till exempel det faktum att inget var stulet i huset efter mordet, att han inte hade något eget motiv till att mörda paret och att han pekat ut Johanna Möller som medbrottsling. 

LÄS MER: Johanna Möllers krav till Högsta domstolen

Johanna Möller och Mohammad Rajabi. Foto: POLISEN

Mohammad Rajabi visste inte heller hur man hittade till föräldrarnas bostad och i inspelade förhör med en av sönerna står det klart att hon pressat sonen att ljuga för att ge henne alibi. Det finns också avlyssnade samtal där Johanna Möller själv uttryckt sig på ett sätt som tyder på att hon velat styra Rajabi. Att hon sedan var den siste som såg sin make i livet och att hon försökte förfalska hans livförsäkring bygger inte heller bilden av en oskyldig kvinna.

Enligt Johanna Möller själv är hon inget av det hon beskrivits som i medier. Allt är lögn. 

I stället skriver hon att hon är känd för att vara ”ödmjuk, alltid glad, skojar alltid och så vidare.” Sedan lägger hon till en extra rad där hon skriver ”naiv, hjälper alla, för snäll” – underförstått är det alltså därför hon hamnat i klistret.

Inte av någon annan anledning. Absolut inte för att hon är manipulativ och ville komma över pengar.

LÄS MER: Nytt vittne träder fram mot Johanna Möller 

”Polis ljög för Moh”, skriver Johanna Möller i brevet.

Johanna Möller är noga med att brevet inte ska ”vinklas mot henne.” För jo – får hon stå oemotsagd har vi ju att göra med en oskyldig mor som utsatts för en domstol som inte vet vad de pysslar med.

Det faktum att människor i hennes närhet beskrivit henne som oerhört mani­pulativ och att hon därför ansetts medföra en säkerhetsrisk på häktet berör hon så klart inte i sitt brev. 

Och att hennes manipulativa ådra gjort att personalen på häktet tvingats att agera därefter reflekterar hon inte över.

Hon är ju oskyldig och det är alla andra som vilseletts att tro att hon är en mördare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!