Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Britta Svensson

Han fortsätter att vara en del av problemet

Han tycker att han har blivit missuppfattad.

Men faktum kvarstår: han håller fast vid en syn på kvinnlig kompetens som flera tunga aktörer dömer ut.

Jens Spendrup fortsätter att vara en del av problemet.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

I början av 2000-talet var bara sex procent av ledamöterna i börsbolagens styrelser kvinnor. Siffran ökade till 23 procent 2010, men sen dess har den minskat flera år i rad.

Det är inget problem, enligt Svenskt näringslivs ordförande Jens Spendrup. De kompetenta kvinnor som finns har hittats och placerats på styrelseplatserna, och det finns inga fler.

Han upprepade detta i går i SVT:s morgonprogram, att "det finns en brist på kvinnor" som har erfarenheter från chefspositioner i börsbolagen, och därför finns det inte några fler kvinnor att rekrytera till styrelserna.

Han har ett gigantiskt problem när han talar om detta. Medan han själv tror att han diskuterar en teknisk detalj i hur börsbolagen organiserar sig, hör vi som lyssnar på honom hur han nedvärderar Sveriges hårt arbetande kvinnliga befolkning.

Det fungerar tyvärr så. Och Spendrups katastrof är att han inte förstår detta.

Han säger själv på slutet, lite desperat, att av hans fyra senaste chefsrekryteringar har tre varit kvinnor. Men han börjar inte där. Han börjar inte med att berätta om hur starka, kompetenta kvinnor varit med och byggt upp det svenska näringslivet. Hur han hittade kvinnliga ledamöter till Spendrups styrelse. Hur han representerar kvinnliga företagare i sitt jobb.

Han börjar med inkompetensen. Han klamrar sig fast vid den kvinnliga inkompetensen.

Det är hans jämnåriga kollega, finansmannen Sven Hagströmer, 70, som analyserat konsekvenserna av det allra bäst när han sa till Svenska Dagbladet:

– Nu har han gett ett alibi till valberedningar och rekryteringsgrupper. Jens Spendrup säger att alla kvinnor med kompetens redan sitter i styrelser. Så det är bara att sluta leta eftersom det inte finns någon ytterligare kompetens i nuläget.

 

Hagströmer har själv gått motsatt väg, och startat stiftelsen AllBright för att öka andelen kvinnor på ledande positioner. I går sade sig stiftelsen ha tillgång till 25 000 kvinnor lämpliga för styrelseuppdrag. Rättviseförmedlingen skrev i ett öppet brev att de har en lista på 1000 kvinnor.

På frågan om det inte i själva verket är så att män väljer män, nämligen att män kvoterar in män, svarade Spendrup i SVT att "alla valberedningar ska bredda sitt sökande, absolut".

I Svenskt näringslivs egen valberedning sitter åtta män och en kvinna. En av männen är Jens Spendrup.

Vilken ofantlig kompetens krävs det för att sitta i den, som inte fler kvinnor har? I ett näringsliv där 35 procent av cheferna är kvinnor, enligt Spendrups egna siffror?

Jens Spendrup är en del av problemet med ojämlikheten i det svenska näringslivet, det har han tyvärr visat flera gånger de senaste dagarna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!