Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Britta Svensson

Deras provokationer gav full pott i dag

Svenskarnas parti är säkert nöjda i dag.

Deras provokationer gav full pott.

Demonstrationen mot dem spårade ur och polisen tappade kontrollen.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Av de tre aktörer som ställde till kaos i Malmö är det en som skrattande kan luta sig tillbaka och konstatera att för ingen kostnad alls blev de toppnyhet, dominerade kvällstidningarnas tv-sändningar och hamnade i fokus för debatten. De fick sina motståndare att blöda utan att behöva utdela ett enda slag.

Polisen, de personer av kött och blod som i lägen som dessa är utsedda att upprätthålla mötesfriheten, får skulden för övervåld och skadade demonstranter. Bilder och vittnesmål kommer att leda till utredningar av enskilda poliser, och även ledningen av hela aktionen ifrågasätts.

 

Demonstranterna blev hindrade, nedridna av polishästar, och en del fick skador. De uppnådde inte sitt mål, Svenskarnas parti lyckades hålla tre offentliga möten i Skåne i dag. Demonstranterna orsakade inte någonting negativt för det partiet överhuvudtaget. Tvärtom kan kammen växa på dem som det här landets mest framgångsrika provokatörer.

Partiledaren sitter snart runt köksbordet i Sjöbo med sina kamrater och skrattar gott åt vad han lyckades ställa till med. Han vet att han inte kan räkna med några större framgångar i valet 14 september. Han vet att den politik han torgför är idiotisk och dömd till undergång.

Men som provokatör kan han lyckas reta upp andra, och allra mest de motdemonstranter som hugger på varenda grej han hittar på. Hans parti demonstrerar i Jönköping på 1 maj. Det ordnar torgmöte i Malmö, Sveriges mest mångkulturella stad där den utomparlamentariska vänstern är stark.

 

Svenskarnas parti lägger sina brakskitar rätt i knät på det demokratiska samhället, som står upp för, ja, just det, allas lika värde. Även detta vedervärdiga parti har rätt att ställa upp i val, föra kampanj, demonstrera, tala.

Jag har respekt för de demonstranter som är fredliga, men jag tycker att de ger Svenskarnas parti för mycket uppmärksamhet. Partiet påverkar ingenting av den politiska processen i Sverige, de har inget inflytande.

De anställda på Migrationsverket arbetar just nu stenhårt för att hantera den stora flyktingströmmen till Sverige. Till sin hjälp har de fredliga organisationer som Rotary som gör ett jättejobb för flyktingarna just i SvP:s partiledarens hemtrakter. De är en bättre motkraft till Svenskarnas parti än våldsamma demonstranter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!