Expressens Anne-Sofie Näslund avslöjar sanningen om hur det är i Los Angeles. Foto: Axel ÖbergExpressens Anne-Sofie Näslund avslöjar sanningen om hur det är i Los Angeles. Foto: Axel Öberg
Expressens Anne-Sofie Näslund avslöjar sanningen om hur det är i Los Angeles.  Foto: Axel Öberg
Sylvester Stallone fick inte pris för bästa biroll, vilket gjorde hans svenske sparringkompis Dolph Lundgren besviken. Foto: Stephen Lovekin/Rex/ShutterstockSylvester Stallone fick inte pris för bästa biroll, vilket gjorde hans svenske sparringkompis Dolph Lundgren besviken. Foto: Stephen Lovekin/Rex/Shutterstock
Sylvester Stallone fick inte pris för bästa biroll, vilket gjorde hans svenske sparringkompis Dolph Lundgren besviken.  Foto: Stephen Lovekin/Rex/Shutterstock
Anne-Sofie Näslund

Svaret på frågan som alla ställer om Oscarsgalan

Publicerad
Expressen getinglogga
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

"Hur är stämningen då?"

Jag får frågan av programledaren och alla jag känner. Det är tredje gången jag är i Los Angeles under Oscarsgala så jag borde veta. Jag köper kaffe på Starbucks precis vid Dolby Theatre när en Hollywoodsnygg man frågar om ”jag också är skådis”, för det är så folk pratar här.

En stund senare är det en annan man utklädd till actionhjälte bland stjärnorna på Walk of Fame som råkar skrämma ett barn, tar av sig masken och säger "det är bara på låtsas, som det mesta i Hollywood”.

 

Det tog år att börja älska Los Angeles.

För fejk, för många dundertrevliga människor som slutade vara trevliga när de förstått att man inte tillhör branschen. Staden är liksom underbar på ytan och rå i mitten.

Lite som min klänning.Så klassisk och fin framifrån men blottar hela ryggen och sideboobsen om jag vänder den sidan till.

Skrynklig var den också. Så till den milda skämsgrad att jag några minuter innan Uber-chauffören anlände hängde in den över duschkabinen och lät varmvattnet forsa för att ånga ut den lite snyggt.

Förlåt, Leonardo DiCaprio som värnar om miljön och säkert aldrig skulle slösa så på jordens vattenresurser och när jag ändå talar till dig – grattis till Oscarn. Äntligen!

 

När jag skulle ta klänningen hade den så klart ramlat ner. "Tur att den är svart", tänkte jag och hann inte ens hårtorksblåsa. Det klafsade om slitsen, men det syntes i alla fall inte. Fake it, fake it! Mot röda mattan för en skymt av kändisarna – och stämningen.

Några timmar senare träffar jag Dolph Lundgren. Han är besviken för att hans sparringkompis Sylvester Stallone inte fick pris för bästa biroll. Sen tar vi en selfie, det är ju ändå Hollywood och när Dolph lägger armen om mig har klänning torkat för länge sen och Hollywood är alldeles underbart.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag