Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anne-Sofie Näslund

Kylie Jenner väcker de stora frågorna till liv

Kylie Jenner.Foto: TIMPONE/BFA/REX/SHUTTERSTOCK / TIMPONE/BFA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

NEW YORK. Om ett barn föds av en Instagramstjärna men ingen får veta, finns det då ett barn?

Kylie Jenner väcker de stora frågorna till liv när hon trotsar Kardashian-traditionerna och förvirrar oss alla.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Det är söndag eftermiddag i New York och plötsligt börjar det plinga i telefonen. Nyhetsflasharna från de amerikanska medierna meddelar att Kylie Jenner, 20, har fått en dotter.

Men det är inte att hon fått barn som är grejen – utan att hon varit gravid utan att berätta.

Vad är det mest chockerande man kan göra 2018? Knappast att vara hudlöst privat på sociala medier, lägga upp nakenbilder och blotta sina innersta tankar.

Nej, nej, den som verkligen sticker ut och får uppmärksamhet gör tvärtom.

Som Kylie Jenner. Minstingen i Kardashian-klanen som blev känd genom realityshowen ”Familjen Kardashian”, fick egna spinoff-serien "Life of Kylie" – och 101 miljoner följare på Instagram.

 

LÄS MER: Kylie Jenner får fansen att häpna – har blivit mamma i hemlighet 

 

”Jag är ledsen att jag har hållit er ovetande trots alla spekulationer”, börjar söndagens Instagraminlägg. Hon förklarar att hon velat ha sin graviditet i fred och tackar familjen och vännerna som hjälpt henne att behålla hemligheten. 

Helt normalt alltså. Men nu pratar vi om en familj som byggt hela sitt kändisskap på att lämna ut sig själva och varandra.

Inte ens tidningar som Washington Post kan låta bli att förundras. I veckan avhandlades ämnet i kulturdelen under rubriken ”Kylie Jenner mystiska graviditet kan vara den mest förvirrande Kardashian-situationen någonsin”.

Att scrolla tillbaka på Instagram är en studie i bylsiga kläder, ansiktsbilder och #tbt-återblickar till plattare magar. Under en magasinfotografering nyligen håller Kylie Jenner ett lamm i famnen och hon saknas på familjebilden från i julas. Hon har naturligtvis rätt att göra precis som hon vill med sin mage och sin graviditet. Samtidigt har spekulationerna växt till en jättehype och nöjessajterna har publicerat långa listor på ”bevis” för graviditeten.

Den syniska påpekar att allt kan ha varit noga uträknat. En källa säger till RadarOnline att det handlar om en andra säsong av ”Life of Kylie”:

– Hon tror att ju mer mystisk hon skapar desto större är chanserna till en andra säsong.

Nyheten om Kylie Jenners hela två dagar gamla bebis – en evighet i sociala medier-sammanhang – fick mig att tänka på det klassiska filosofiska tankeexperimentet ”Om ett träd faller i skogen men ingen hör det, gör det då något ljud?”. Och sekunden efter: Är Kylie Jenner plötsligt någon som får mig att fundera över verkligheten?

En person säger till People att Kylie Jenner inte ens känner någon brådska tillbaka till det mer offentliga livet. Jag måste läsa meningen två gånger.

Ur led är Instagramtiden.