Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anne-Sofie Näslund

Hej Günther! Det är dags för en uppdatering

48-åriga Mats Söderlund som artisten Günther.Foto: Joachim Wall
Zara Larsson är ute på en sanslös framgångsturné. Hon uppträder hos idolen Jimmy Fallon, tackar nej till Justin Bieber och spelar in nästa megahit.Foto: Pontus Höök / PONTUS HÖÖK POHO

Hej Günther!

Du bad Zara Larsson komma tillbaka om tio år. Det har visserligen bara gått tio månader, men jag tror ändå det är dags för en uppdatering.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

FAKTA

HISSAR:

Taylor Swifts frisyr i senaste Vogue: en superblond, rufsig bob som får varenda hårfegis (som jag själv) att vilja gå loss med saxen. Nya mål har hon också: att lära sig blanda drinkar, göra hjärt- och lungräddning och byta däck.

DISSAR:

Kanye West skulle överraska fansen på A$AP Rockys spelning på Coachella-festivalen. Men tråk-arrangörerna stängde av mikrofonerna eftersom A$AP dragit över tiden. I två minuter körde Kanye på tills han förstod att ingen hörde honom.

VI SÅG…

Lauryn Hill på en alldeles fantastisk liten konsert på King’s theatre i Brooklyn. Älskar det med New York: Plötsligt spelar Lauryn Hill, du har ingen aning förrän precis innan, men det går ändå att hitta biljetter.

PSSSST...

Megan Fox är alltså gravid igen vilket drog igång spekulationerna om vem som egentligen är pappan. Hon och exet, Beverly Hills-stjärnan Brian Austin Green, har separerat och skilsmässopapprena är inskickade. Men tänka sig – det var ändå han. ”Inte planerat” kommenterar han nu. Kanske inte optimalt om man tycker att familjer måste se ut på ett visst sätt men modernt och lite uppfriskande kan jag känna.

Kommer ni ihåg Günther? Artisten som sa att Zara Larsson var ”en av många fjortisbrudar som inte kommer med hits utan endast en massa tjafs”. Tillåt mig gapskratta. Och när vi gapskrattat färdigt backar vi bandet och minns detta: Det var inför Bråvalla-festivalen förra sommaren som Zara Larsson lackade när hon inte stod med på affischerna och hennes spelning schemalades till eftermiddagen – trots att hon spelades mer på Spotify än någon annan artist. Det fick 48-åriga Mats Söderlund – han med hiten ”Teeny Weeny String Bikini” och artistnamnet Günther, som kom sexa i fjärde semifinalen av Melodifestivalen 2006 – att uppmana Zara Larsson att komma igen om tio år ”då har du erfarenhet och perspektiv på livet, dvs om du fortfarande är kvar i ”musikindustrin" för som du vet så kommer det ständigt nya tonårstjejer”.

 

Jag intervjuade precis Zara Larsson i New York om hennes megaframgång här i USA (hon toppar just nu Billboards danslista, samma genre som du jobbar med va, Mats?) och hon har precis uppträtt hos Jimmy Fallon och Ellen DeGeneres. Bra erfarenhet får man säga. Perspektiv på livet har hon också fått. Ditt påhopp ledde som bekant till hashtaggen #BackaZara som hjälpt henne otroligt mycket när näthatet från andra medelålders män blivit för mycket. Kanon ju, att du som varit med så länge kunde hjälpa till.

 

Mer då? Jo, hon tackade nej till att turnera med Justin Bieber. Det fanns ingen tid till repetition och hon ville inte göra något halvdant. Kvalitétstänk, du vet. Hon har ju hela livet på sig. Då kan de kännas onödigt att kasta ur sig ogenomtänkta dumheter man senare får äta upp.