Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anne-Sofie Näslund

Håll utkik efter en välkänd doldis

Helen MirrenFoto: Steph / Visual Press Agency
Kate Winslet.Foto: Joel Ryan

Snön är det första jag ser. Det är ju vår, hinner jag tänka, hur kan det vara så mycket snö på Lafayette? Sen ser jag filmteamet – och Helen Mirren in action.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

FAKTA

HISSAR:

I The Late Late show låter Jennifer Lopez James Corden messa Leonardo DiCaprio från hennes mobil att hon behöver hjälp att ”släppa loss” och får det underbara svaret: ”Ikväll, boo boo? Klubbmässigt?” Det är en vän att lita på.

DISSAR:

Drew Barrymore skiljer sig. I höstas sa hon att det knappast varit kärlek vid första ögonkastet när hon träffade Will Kopelman men att hon älskade att han ”alltid svarade i telefon, var classy och hade en plan för en familj”. Tänk va, om kärleken kunde vara så praktisk.

VI SÅG:

Förutom Collateral Beauty -teamet även inspelningen av serien Mr. Robot med Rami Malek, Christian Slater och svenska Martin Wallström i rollerna. Också på Lafayette av alla gator i hela New York.

PSSST…

Det här fick mig att skratta högt i veckan: George Clooney berättar att han och Brad Pitt har ett pågående prankkrig och att han en gång satte en bildekal bakpå kollegans bil föreställande en weedplanta med orden ‘Fuck cops”. ”Jag bara visste att han skulle stoppas av polisen”, säger Clooney. En annan gång skickade han ut videor med dialektövningar till skådisar som Meryl Streep i Brad Pitts namn.

Det är den tiden på året igen. När dagarna är naturligt ljusa men man fortfarande kan skapa julfeeling med lite fusksnö – hellre än ett stelfruset filmteam.

 

Just nu är de överallt i kvarteret. Filmen Collateral Beauty spelas in och råkar vara en av de mest stjärnspäckade på åratal: Helen Mirren, Kate Winslet, Will Smith, Edward Norton, Jonah Hill och Keira Knightley. Jag går förbi flera gånger, på väg till affären eller gymmet. Will Smith verkar cykla mycket i rollen som den deprimerade reklamsnubben och Helen Mirren, som ska försöka rädda honom, måste vara världens coolaste 70-åring i skinnbyxor, t-shirt med Grateful Dead-tryck och knallblått nagellack.

 

Mellan tagningarna försvinner de in i sina mobila krypin. Alla utom Helen Mirren. Varje gång jag går förbi är det någon ny som ber om en bild. En gång är det en härjad man i smutsiga kläder och vildvuxet skägg. De kramas och pratar som gamla vänner. Det är något bekant över honom, men det är först när jag kommer hem och börjar googla som jag kommer på det. Det var ju Radioman! Mannen som brukar ha en stor radio om halsen. Han som varit hemlös, alkoholiserad och periodvis inspärrad – och som älskar filminspelningar. Så mycket att han lyckats få cameoroller i ett hundratals serier och filmer, senast i The Departed, en egen Imdb-sida och en dokumentär om sitt liv. En gång blev han inbjuden till Oscarsgalan av självaste Whoopi Goldberg och i en intervju berättar han hur George Clooney, Jude Law och Martin Scorsese blivit hans vänner. Titta noga när Collateral Beauty har premiär senare i år så tror jag han dyker upp igen.