Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zlatan älskar sin pizzaätande bulldog

Sara Varga, 31, sångerska
Hund: Molly, 2, långhårig chihuahua.
Sara brukar promenera i sina hemkvarter på söder med sin lilla chihuahua Molly. När hon sitter på uteserveringar med datorn och skriver låttexter får Molly egen mat och njuter av lugnet tillsammans med matte. Sara har alltid velat ha hund och när systerns chihuahua fick valpar slog hon till.
- Molly är som en tredje familjemedlem som bara sprider glädje. Förutom Lars är hon det bästa som hänt mig, säger Sara.
Foto: Robban Andersson
Prinsessan Madeleine, 30
Hund: Zorro, 7, Jack Russell-terrier.
När prinsessan Madeleine besökte Sverige för att träffa prinsessan Estelle var hunden Zorro givetvis med. Chris O'Neill bar honom i en särskild hundväska när de steg ur flygplanet på svensk mark. Zorro skapade tidigare uppståndelse när han flög privatjet från New York till Stockholm. Hovets informationschef Bertil Ternet kommenterade händelsen så här:
- Det var en pilot som erbjöd sig att göra det här. Det var en privat resa och ett privat plan. Vi kan bekräfta att det har skett, men det kan väl få vara privat.
Foto: Louis Campos
Zlatan Ibrahimovic, 31, fotbollsspelare
Hund: Trustor, 6, fransk bulldogg.
När Zlatan skaffade den söta bulldoggvalpen 2007 sammanföll det med att brotten preskriberades i den uppmärksammade Trustorhärvan och huvudmannen gick fri efter en tioårig landsflykt. Zlatan bestämde sig för att döpa sin nye vän efter ekobrottsskandalen. Trustor älskar pizza. Zlatan har berättat att han och sambon Helena Seger köpte var sin pizza till sig själva - samt en egen till Trustor.
Katarina Hultling, 58, SVT-profil
Hund: Sally, 5, cairnterrier, en skotsk grythund, väger 7-8 kilo.
- Vi skaffade hund för att få sällskap och komma ut mer. Att vi måste ut och promenera varje dag, oavsett väder, har gett oss ett härligt förhållningssätt till naturen. Cairnterrier är en rolig ras. De är pigga, nyfikna och starka. En otroligt energisk hund - trots att den är så liten.
Foto: Annika Af Klercker
Kikki Danielsson, 60, sångerska
Hund: Eddie, 11, skyeterrier.
Kikki skaffade hund när barnen fortfarande bodde hemma. De döpte honom efter Eddie Meduza och Eddie Murphy. För Kikki var tanken med att skaffa hund bland annat att komma ut i naturen och röra på sig mer. Och många långpromenader har det blivit sedan dess. När Kikki tidigare fick frågan om hur det går med kärleken svarade hon så här:
- Jag har skaffat hund i stället. Till honom kan jag bara säga: "plats i korgen". Dessutom har han koppel.
Foto: Jan Düsing
Marianne Rundström, 62, programledare
Hund: Smilla, 11, westie.
- Från början var det jag som så gärna ville ha en hund, men nu är hon ju hela familjens. Det är trivsamt med en liten hund hemma, som kryper upp och lägger sig bredvid i soffan. Och för mig är det positivt att jag kommer ut i alla väder.
Foto: Cornelia Nordström

Zlatan hänger med en pizzaätande bulldogg och prinsessan Madeleine åker privatjet med Jack Russell-terriern Zorro.

Spana in vilka raser som kändisarna har valt i bildspecialen!