Tigern Eden går till anfall... Foto: Laurentiu Garofeanu / BarcroftTigern Eden går till anfall... Foto: Laurentiu Garofeanu / Barcroft
Tigern Eden går till anfall... Foto: Laurentiu Garofeanu / Barcroft
... han hoppar mot Randy... Foto: Laurentiu Garofeanu / Barcroft... han hoppar mot Randy... Foto: Laurentiu Garofeanu / Barcroft
... han hoppar mot Randy... Foto: Laurentiu Garofeanu / Barcroft
... och fäller honom. Foto: Laurentiu Garofeanu / Barcroft... och fäller honom. Foto: Laurentiu Garofeanu / Barcroft
... och fäller honom. Foto: Laurentiu Garofeanu / Barcroft

Unika bilder: Randy attackeras av en tiger

Publicerad

LONDON. Här attackeras tränaren Randy Miller, 45, av en 180 kilo tung tiger.

Men oroa er inte – allt är bara en lek.

På de osannolika bilderna ser det ut som att Randy Miller, 45, ligger riktigt illa till när han blir påhoppad av en stor tiger.

Kan bli dödad

Men det är ingen fara för den våghalsiga tigertränaren. Han har känt tigern Eden sedan hon föddes och tränat henne specifikt för att utföra fejkattacker.

- Om en främling skulle pröva på det här skulle han eller hon bli allvarligt skadad eller till och med dödad, säger han till Daily Mail.

Vid hans speciella tigerträningsanläggning i Big Bear i Kalifornien i USA tränar han djur för stora Hollywoodfilmer.

Känd från storfilmer

Hans vilddjur har varit med i storfilmer som "Transformers 2", "Den siste samurajen" och "Gladiator". Han har vunnit det prestigefyllda priset World stunt acadamy award.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag