Tuppen Fang har utegångsförbud vissa tider. Bilden är dock inte på Fang. Foto: Robin Aron
Tuppen Fang har utegångsförbud vissa tider. Bilden är dock inte på Fang. Foto: Robin Aron

Tuppen Fang i Luleå har utegångsförbud

Publicerad

Tuppen Fang från Luleå ska upp i domstol.

Grannarna är nämligen inte helt glada över Fangs tidiga morgonläten, skriver Norrländska Socialdemokraten, NSD.

Familjen Lundqvist bor i bostadsområdet Bergnäset i Luleå tillsammans med tuppen Fang och flera höns.

Allt hade varit frid och fröjd om inte Fangs galande retat gallfeber på grannarna som har klagat hos kommunen.

Fang har numera utegångsförbud under vissa tider och dessutom måste han hela tiden vistas i en inhägnad.

Överklagar

Men nu blir Fang ett ärende för mark- och miljödomstolen eftersom familjen överklagat.

– Det var svårt nog som det var att kombinera tiderna med att jobba. Nu försvårar det situationen ytterligare och det känns omöjligt. Därför överklagar vi, säger Annkathrin Lundqvist, till NSD.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag