TOPPLISTAN: 5 bästa tv-klippen med hundar

Publicerad

Att kolla på djur som gör roliga saker är en ack så populär och beroendeframkallande hobby.

Har du också fastnat?

Varsågod – vi ger dig våra fem favoritklipp med hundar från första halvan av 2013.

5. Nödig vovve kommer inte ut för all snö

Motivering: Vi kan alla känna igen oss i detta – att verkligen, verkligen behöva gå på toaletten, alltså. Så visst lider vi med denna arma stackare.

4. Hunden Charlie nyser på kommando

Motivering: Vi må ha en ganska simpel humor, för vi skrattar hjärtligt åt detta lilla pyres enkla "trick".

3. Hunden som räddas från ett hisnande öde

Motivering: Spelar ingen roll hur många gånger man ser den här – det suger ändå till i maggropen varje gång. Hörru pysen, må du aldrig mer glömma bort att du är kopplad.

2. Gepardens bästa vän – hunden Geti

Motivering: Djur som är vänner trots sina olikheter är en genre som aldrig slår fel. Inte heller den här gången.

1. Dawn är räven som tror han är en hund

Motivering: Ja, ja – vi vet att det här inte är en hund om vi nu ska vara petiga. Men ärligt talat, hur foxy är inte denna?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag