Avslappning och stimulans utlovas av tv-kanalen för hundar. Foto: Colourbox
Avslappning och stimulans utlovas av tv-kanalen för hundar. Foto: Colourbox

Snart startar tv-kanal för ensamma hundar

Publicerad

NEW YORK. Den som är uttråkad och känner sig övergiven om dagarna – samt bor i USA och råkar vara hund – kan snart se fram emot lite förströelse.

Ett satellit-tv-bolag lanserar inom kort en särskild kanal för människans bästa vän.

Det blir inte fråga om Mad Dogs i stället för Mad Men – eller andra hundversioner av populära serier för tvåfotade varelser. Utbudet ska i stället bestå av musik, visuella effekter, tecknade sekvenser och emellanåt inslag med människor i.

Tanken är att hemmajyckarna ska få både avslappning och stimulans, och förstås känna sig mindre ensamma.

Sändningarna i Dogtv inleds i augusti och kommer att finnas tillgängliga dygnet runt i hela USA, för drygt 30 kronor i månaden.

"De har tråkigt"

Det handlar inte om underhållning utan snarare om att skapa en särskild miljö för hundar, säger Gilad Neumann som är vd för det Israelbaserade satellitbolaget Directv.

– De har tråkigt och många lider av separationsångest. Vad vi försöker göra är att ge hundar något att fokusera på i bakgrunden.

Neumann tror att hundarna kommer att titta då och då, när något intresserar dem.

– Vi har inte för avsikt att skapa en ny generation av soffpotatisar av våra hundar.

Företaget säger sig planera hundsändningar även i andra länder och överväger också en kattkanal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag