Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

På Carin da Silvas café får hunden också fika

<strong>Gäster.</strong> Inne på Coffee &amp; friends är ­stämningen varm och det råder ingen tvekan om att kaféet har alla ingredienser som behövs för Carins vision om succé.Foto: Mikael Sjöberg
<strong>Kram. </strong>Carins hund Leia leker med Jack russeln Sigge.Foto: Mikael Sjöberg
<strong>Hembakat. </strong>Carin bakar hundkexen själv och har satt ihop en speciell meny för hundar.Foto: Mikael Sjöberg
<strong>Soffmys.</strong> Flatcoated retrievern Enzo, 3, med matte Hanna Väisänen får snabbt sällskap av Leia.Foto: Mikael Sjöberg
<strong>Drömmen. </strong>Carin och kollegan ­Emelie Finder Jakobsson ­fullföljde sina ­drömmar och ­startade hundkafé.Foto: Mikael Sjöberg
<strong>Mattefika.</strong> ­Australian shepherden Vincent, 4, fikar med matte Kerstin Johansson.Foto: Mikael Sjöberg
<strong>Glitter. </strong>Carin da Silva i Let's Dance.Foto: Magnus Jönsson
1 / 7

Att kunna fika tillsammans med sin fyrfotade bästa vän är en självklarhet för Carin da Silva. Nyligen slog hon och ­kollegan Emelie Finder Jakobsson upp portarna till ­Vasastans första hundcafé. På Coffee & friends är alla välkomna!

Carin da Silva

Ålder: 28 år.
Familj: Maken Niklas da Silva och hunden Leia 2,5 år, en rhodesian ridgeback.
Bor: I lägenhet i Vasastan, Stockholm.
Fiket: ­Coffee & friends, ­Dalagatan 54, Stockholm. ­Tel: 08-31 40 10.

En kompis sa till Carin da Silva, "visst är det konstigt, hunden är människans bästa vän och ändå binder vi dem ute i kylan när vi går och fikar."

- På vårt kafé får alla vara med, säger Carin.

Carin da Silva firar av ett välbekant smittande leende där hon sitter i en av sofforna på sitt kafé Coffee & friends som öppnade i höstas och läppjar på sitt kaffe. Hela ­förra sommaren slet hon tillsammans med kollegan Emelie Finder Jakobsson för att komma i ordning i lokalen på Dalagatan i Stockholm, där tjejerna nu driver Vasastans första hundcafé. Att öppna kafé där hundägare kan fika tillsammans med sina hundar har länge varit en dröm för Carin, precis som för Emelie.

Träffades genom hundarna

- Vi träffades i hundgården och började prata. Vi kom fram till att vi ville samma sak så vi sa "fasen, vi kör!". Vasastan är Stockholms hundtätaste område och jag vet att det här kommer att bli succé.

Det är en regnig fredagseftermiddag när Din hund besöker Coffee & friends. I en soffa sitter en dam och läser en bok medan hennes Flatcoated retriever Enzo leker med den lilla Jack russelln, som tillhör tjejerna vid bordet bredvid. ­Hundarna busar för fullt och mitt i ­kalabaliken står Carins älskade hund.

- Hon är med mig så gott som varje dag och hon älskar att vara här. Men ibland blir det för mycket mental ­stimulans och då får hon semester. Då är hon med min man eller hemma.

Hittills har det blivit många ­tidiga morgnar och sena kvällar för kaféägarna, som gör nästan allting själva på menyn.

Älskar att baka

- Jag älskar att baka, jag älskar att skämma bort människor och jag älskar hundar så det här är perfekt för mig, menar Carin.

Förutom hundägarnas meny har ­Carin och Emelie satt ihop en meny för de fyrbenta, med tapastallrikar bestående av blodpudding, falukorv och lever­pastej samt hundkex och snittar.

- Leia har provsmakat hela menyn och hon är kräsen, skrattar Carin.

Och inredningen är lika viktig.

- Bara för att det är ett hundkafé så ville vi inte ha det sterilt med plastmattor på golvet. Det här är ett vanligt kafé där man får ha med sig sin hund. Och hundarna blir lugna här, lokalen har en bra energi. Men självklart har vi tänkt praktiskt också och till exempel valt att lägga grå dynor i sofforna så att fläckar inte syns lika mycket. Här får hundarna nämligen sitta i soffan, även Leia trots att hon inte får det hemma.

Har även en hundshop

Bredvid trappan vid ingången hänger två kollektioner med hund­koppel, som Carin och Emelie har designat själva, i samarbete med hundmodeföretaget ­DOGArtist. Kollektionerna utgör en del i den lilla "hundshoppen" som också erbjuder bland annat exklusivt hundsnacks, som chips av lamm, ­kyckling och älg.

- Tanken är att vi i framtiden ska ­kunna erbjuda mycket mer, både ­föreläsningar och möjlighet till att hyra lokalen för födelsedagskalas och ­liknande. Det här ska vara en ­community för hund­ägare och målet är att ­expandera, säger Carin.