Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Katten Kairi hittade hem – med Facebook

Den svenska katten Kairi reste världen runt - och kom bort från sin matte.

Nu har de återförenats tack vare att den var märkt med mikrochip och med hjälp av Facebook.

- Jag är så rörd av allt arbete som lagts ned på sökande, säger ägaren Catherine Roebuck.

En ID-märkning med mikrochip gjorde att Catherine Roebuck fick tillbaka sin bortsprungna katt. Hundratals engagerade kattvänner hjälpte också till att återställa den svenska katten Kairi till sin ägare.

Förra fredagen lämnades en till synes hemlös katt in till ett djurhem i Troutdale i den amerikanska delstaten Oregon. Personalen placerade henne i ett rum för vildkatter, men hon visade sig vara vänlig och tillgiven - och spann och strök sig mot människor som kom in.

Hittade mikrochippet

Man upptäckte snart att hon hade ett mikrochip. Men det hade inte ett vanligt amerikanskt nummer. Efterforskningar visade att numret var svenskt. Djurhemmet kontaktade svenska konsulatet och folk i Sverige, men ingen lyckades identifiera katten. Då lade man ut en efterlysning på Facebook. Den delades 700 gånger - och efter några dagar dök ägaren upp på djurhemmet.

"Kattens namn är Kairi. Hon har varit en del av min familj sedan hon var kattunge i Sverige och hon har flyttat flera gånger med oss", skriver Catherine Roebuck på Facebook.

Hon berättar att de flyttade från Sverige till Österrike, sedan till Alabama i USA och slutligen till staden Portland i amerikanska Oregon.

"Det var genom det här närverket av människor som bryr sig, som Kairis ägare fick veta att hennes älskade saknade katt väntade på henne i djurhemmet i Troutdale. Vi är glada att kunna rapportera att den svenska katten Kairi nu befinner sig i säkerhet hemma hos familjen", skriver djurhemmet på Facebook.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!