Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hjältepolisen räddade
hund ur vattenfylld bil

Här är bilden som snart 50 000 personer gillat på Facebook. David Herriman kommer upp ur vattnet med lilla Moochie i famnen. Foto: Carver Police Department

Här kommer hjältepolisen David Herriman upp ur vattnet med chihuahuan Moochie i famnen.

Han har precis räddat honom ur mattes bil, som sjunkit till botten av en sjö.

– Jag gjorde bara vad jag kände att jag måste göra, säger hjälten till Boston Herald.

Hjälteinsatsen blev känd efter att Carver Police Department la ut bilden här ovan på sin Facebooksida.

Sedan dess har närmare 50 000 personer gillat bilden och hyllat David Herrimans räddningsinsats.

Det var vid fyratiden i lördags eftermiddag, lokal tid, som Herrimans patrull kom till South Meadow Village och hittade Debra Titus "helt panikslagen" på stranden.

Hon berättade att hennes Toyota hade åkt ned i vattnet och nu stod på två meters djup. Hon och hennes ena hund, Stitch, hade lyckats ta sig ut.

Moochie var kvar i vattnet

Men kvar i djupet fanns hennes andra hund, Moochie.

David Herriman tvekade inte en sekund. Han lämnade sitt tjänstevapen till en kollega och hoppade i. Han dök ned till bilen och hittade hunden medvetslös. Men när han klämde lätt över hundens bröst vaknade den till.

– Det var verkligen inte lätt. Jag kunde få upp dörren men fick flytta på en massa föremål som var där inne innan jag hittade hunden.

– Så fort jag fick upp honom ur vattnet började han andas. Vi fick luft båda två, säger David Herriman till Boston Herald.

Lämnade bara ifrån sig hunden

Den genomblöta polisen var tvungen att lämna platsen direkt för att byta kläder och komma tillbaka till jobbet.

– Jag bara lämnade ifrån mig hunden och åkte. Jag måste åka hem och få torra kläder, så jag körde i väg in i solnedgången. Vi hade bara några poliser i tjänst, så jag behövde börja jobba igen, säger han.

Känd som en stor hundälskare

Herriman är känd bland kollegerna som en hundälskare och har själv en engelsk bulldogg. Han återvände senare till olycksplatsen för att kolla till hunden han räddat.

– Han såg ut som en liten pälsboll. Jag tror att vi alla hade gjort samma sak. Det är något som är viktigt för oss, säger David Herriman till Boston Herald.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!