Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dans och hemester – tre heta hundtrender

Trött i tassarna? Vagnar för hundar finns nu i många varianter. Foto: Martin Grimes

Dansa eller gå på vagnpromis. Du kan göra mycket ihop med ditt husdjur! Vi har spanat in fyra trender för människans bästa vän.

1. Nu tar hunden barnens plats

De senaste åren har det kommit en uppsjö av specialtillverkade vagnar för husdjur. Det finns paraplyvagnar med flexibla hjul, trehjuliga vagnar i joggingmodell, tvillingvagnar, vagnar på två hjul som är som stora väskor... Alla i olika färger och mönster. Nyttan har ifrågasatts, men användare prisar vagnarnas smidighet vid resor eller på utställningar.

2. Hemestra med husdjuren

Vill du inte skiljas från ditt husdjur på semestern? Stanna hemma! På den stora husdjursmässan som hölls i Orlando i Florida i mars pekades "pet staycation" ut som en stor trend. Att i stället för att krångla sig i väg med mycket packning, eller hysa in sitt djur på dyrt pensionat, lägga pengarna på att att pimpa hemmet för sitt husdjurs skull.

Numera finns en rad utemöbler speciellt designade för att de fyrbenta ska ha det skönt i trädgården. Som den här dagbädden från Refined Kind.

Foto: Foto: Larseric Linden 3. Dansa med din hund

Freestyle har snabbt blivit en omtyckt aktivitet att utöva med sin hund. Det är en av Sveriges yngsta officiella hundsporter, och går ut på att du och vovven till musik utför rörelser, konster och tricks. Kurser och tävlingar hålls över hela landet. Det är stor tonvikt på samarbete och ett glädjefyllt samspel mellan dig och din hund. En variant av freestyle är HTM, heelwork to music, där minst två tredjedelar av programmet utgörs av fasta positioner.

Mer information hittar du på hundfreestyle.se.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!