Trött i tassarna? Vagnar för hundar finns nu i många varianter. Foto: Martin Grimes
Trött i tassarna? Vagnar för hundar finns nu i många varianter. Foto: Martin Grimes

Dans och hemester – tre heta hundtrender

Publicerad

Dansa eller gå på vagnpromis. Du kan göra mycket ihop med ditt husdjur! Vi har spanat in fyra trender för människans bästa vän.

1. Nu tar hunden barnens plats

De senaste åren har det kommit en uppsjö av specialtillverkade vagnar för husdjur. Det finns paraplyvagnar med flexibla hjul, trehjuliga vagnar i joggingmodell, tvillingvagnar, vagnar på två hjul som är som stora väskor... Alla i olika färger och mönster. Nyttan har ifrågasatts, men användare prisar vagnarnas smidighet vid resor eller på utställningar.

2. Hemestra med husdjuren

Vill du inte skiljas från ditt husdjur på semestern? Stanna hemma! På den stora husdjursmässan som hölls i Orlando i Florida i mars pekades "pet staycation" ut som en stor trend. Att i stället för att krångla sig i väg med mycket packning, eller hysa in sitt djur på dyrt pensionat, lägga pengarna på att att pimpa hemmet för sitt husdjurs skull.

Numera finns en rad utemöbler speciellt designade för att de fyrbenta ska ha det skönt i trädgården. Som den här dagbädden från Refined Kind.

Foto: Larseric Linden
3. Dansa med din hund

Freestyle har snabbt blivit en omtyckt aktivitet att utöva med sin hund. Det är en av Sveriges yngsta officiella hundsporter, och går ut på att du och vovven till musik utför rörelser, konster och tricks. Kurser och tävlingar hålls över hela landet. Det är stor tonvikt på samarbete och ett glädjefyllt samspel mellan dig och din hund. En variant av freestyle är HTM, heelwork to music, där minst två tredjedelar av programmet utgörs av fasta positioner.

Mer information hittar du på hundfreestyle.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag