Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Babben Larsson: "Min labrador är verbal"

Babben Larsson. Foto: Christian Örnberg

Hopplöst optimistisk och nästan övernaturligt lyhörd.
Så beskriver "Babben" Larsson sin labrador Socker.

Barbro "Babben" Larsson

Ålder: 56.
Hund: Socker är elva år och är en svart labrador retriver.
Familj: Dotter, särbo och två hundar.
Bor: Solna.
Gör: Komiker och ­skådespelare.

Babbens hundtips

1. Mata den
2. Klappa den
3. Aktivera den

Vad betyder Socker för dig?
- Vi har vissa dagliga rutiner. En är att hon kommer in när klockan ringer och hälsar min uppstigning med stor glädje. Sedan är det dags att bli kliad på ryggen och rumpan medan jag går på toaletten. Därefter hämtar hon tidningen och ska ha en bit knäckebröd som belöning.

Är ni lika på något sätt?
- Vi är båda verbala, hon kan många ord, och är båda snabba i skallen. Vi jobbar också bra självständigt och gillar lek och bus.
Vilka regler gäller hemma?
- Inga hundar i min säng eller i soffan, om man inte lägger ut en filt först och säger ­"varsågod". Inget ­tiggeri får förekomma vid bordet, vilket löses genom att vända ryggen till och lägga sig ner, till synes helt ­ointresserad. Men om man råkar nämna hennes namn sprätter hon till direkt och hoppar upp.
Har din hund några ­egenheter?
- Hon läser i stort sett mina tankar. Hon kan väcka mig utan att gnälla genom att bara stå utanför rummet. Eller att man kan be henne plocka upp en av många saker från golvet, då kan hon värdera vilket jag troligast vill ha.
Berätta något spännande om din hund!
- Hon är väldigt positivt lagd. Även när hon varit sjuk eller nyopererad har hon hållit humöret uppe och försökt leka och springa. Hon är till och med glad när hon har tratt på huvudet.
Din hunds bästa och sämsta egenskaper?
- Bäst är hennes närvaro och lyhördhet. Hon har alltid ett öga och öra för vad jag vill göra. Det värsta är att hon börjar bli äldre och att vi inte har så lång tid kvar tillsammans.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!