Babben Larsson. Foto: Christian Örnberg
Babben Larsson. Foto: Christian Örnberg

Babben Larsson: "Min labrador är verbal"

Publicerad

Hopplöst optimistisk och nästan övernaturligt lyhörd.
Så beskriver "Babben" Larsson sin labrador Socker.

Vad betyder Socker för dig?
- Vi har vissa dagliga rutiner. En är att hon kommer in när klockan ringer och hälsar min uppstigning med stor glädje. Sedan är det dags att bli kliad på ryggen och rumpan medan jag går på toaletten. Därefter hämtar hon tidningen och ska ha en bit knäckebröd som belöning.

Är ni lika på något sätt?
- Vi är båda verbala, hon kan många ord, och är båda snabba i skallen. Vi jobbar också bra självständigt och gillar lek och bus.
Vilka regler gäller hemma?
- Inga hundar i min säng eller i soffan, om man inte lägger ut en filt först och säger ­"varsågod". Inget ­tiggeri får förekomma vid bordet, vilket löses genom att vända ryggen till och lägga sig ner, till synes helt ­ointresserad. Men om man råkar nämna hennes namn sprätter hon till direkt och hoppar upp.
Har din hund några ­egenheter?
- Hon läser i stort sett mina tankar. Hon kan väcka mig utan att gnälla genom att bara stå utanför rummet. Eller att man kan be henne plocka upp en av många saker från golvet, då kan hon värdera vilket jag troligast vill ha.
Berätta något spännande om din hund!
- Hon är väldigt positivt lagd. Även när hon varit sjuk eller nyopererad har hon hållit humöret uppe och försökt leka och springa. Hon är till och med glad när hon har tratt på huvudet.
Din hunds bästa och sämsta egenskaper?
- Bäst är hennes närvaro och lyhördhet. Hon har alltid ett öga och öra för vad jag vill göra. Det värsta är att hon börjar bli äldre och att vi inte har så lång tid kvar tillsammans.

Rikard Ljungqvist
Rikard Ljungqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag