Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemmabio förhöjer filmupplevelsen

Separata paket Sony HTSF1000+RDRHX820 Ett 5.1-högtalarsystem med stabila stativhögtalare som testats tillsammans med dvd/hdd-inspelaren RDR-HX820. Högtalarpaketet ansluts till en separat receiver via hdmi. Det är möjligt att ansluta två olika hdmi-källor och sedan dra en enda sladd till visningsenheten. En separat dvd-inspelare medför extra funktionalitet och spelaren kan styras av receiverns fjärrkontroll. Den automatiska ljudkalibreringen ställer in bra ljudnivåer genom att fokusera på en punkt i rummet. Ett kompetent system med god ljud- och bildkvalitet. Priset avser både spelare och högtalarpaket. Pris: 10[_]000 kronor. Betyg: 3.
Bräckligt Thomson DPL914VD är ett kompakt budgetalternativ med små högtalare, en tunn dvd-enhet samt en väldigt liten passiv subwoofer. Ett tips är att byta ut de små högtalarna då de erbjuder en skränig och illa fokuserad ljudbild. Ibland vägrade enheten dessutom spela upp musik-cd. Vid filmuppspelning gick det dock bättre. För bildanslutning finns endast scart att tillgå, men bildkvaliteten med rgb aktiverad var en positiv överraskning. Plastsläden för dvd ger ett bräckligt intryck och enheten surrar högt. Sammantaget inget att rekommendera trots det låga priset. Pris: 1[_]500 kronor. Betyg: 1.
Framtidssäkrat Yamaha HTIB 359 består av spelaren DVD-S559S, receivern RXV359S samt 5.1-högtalarpaketet NSP110S. Bashögtalaren och receivern känns gammalmodiga men bastanta och systemet erbjuder tre komponentutgångar, men dubbla fjärrkontroller krävs och digitala utgångar saknas på recievern. Kablarna har standardanslutning och inställningar för ljudet sköts via menysystemet. Det är inte helt självklart hur menyerna är uppbyggda, men med hjälp av manualen finns mycket inställningar att leka med. Ett bra instegspaket för den intresserade nybörjaren. Pris: 6[_]000 kronor. Betyg: 3.
Budget Strato HT3105 är ett litet budgetsystem i mörkgrå plast. Högtalarna är små och fjärrkontrollen är en framtung och plottrig historia som man måste rikta rakt mot huvudenheten för att den ska fungera. Vid uppspelning av dvd väsnas tidvis huvud-enheten ganska mycket. Bilden via scart-rgb och s-video till projektor är godkänd. I jämförelse med Thomsons dyrare paket känns detta mer gediget, men man får trots allt vad man betalar för och det går inte att jämföra Strato med övriga modeller i testet. Pris: 1[_]200 kronor. Betyg: 2.
Doldis Pioneer RCS-404H är ett komplett paket med dvd/hdd-inspelare samt fyra små högtalare, center samt bashögtalare som även är receiver. Denna är utrustad med en portabel display som påminner om en bilstereo. En innovativ lösning som gör att man spar plats i tv-bänken. Den automatiska installationen går smidigt, men det rekommenderas att finjustera högtalarnivåerna efter egna preferenser. Systemet känns väl genomtänkt, även om hdmi hade varit önskvärt. Pris: 9[_]000 kronor. Betyg: 3.
"Retrodesign" Samsung HT-Q100 är ett 2.1-system i en läcker finish i retrostil med vippreglage och blå display. Huvudenheten är snygg men svårmöblerad. För att ansluta kontakterna tar man bort bakstycket på huvudenheten, med grövre sladdar blir det dock knepigt att få plats. Ljudbilden är välkontrollerad och maffig, men vid låga volymer hörs dvd-fläkten tydligt vilket stör en del. Den rejäla fjärrkontrollen är lättmanövrerad även i mörker. Scart och s-video saknas, men både komponent och hdmi finns och det går att spela upp filmer och musik via usb. Pris: 6[_]000 kronor. Betyg 4.
Slot-in Philips HTS6510 består av en dvd med slot-in-fack för skivorna, två små högtalare och en stor subwoofer. Allting i matt silverplast och blank pianolack som är känsligt för fingeravtryck. Högtalarna ansluts enkelt med väl markerade kontakter. Fjärrkontrollen ger ett stiligt intryck, men de små knapparna försvårar användning i biomörkret. Systemet har såväl komponent- som digital hdmi-anslutning och bilden är stabil med klara färger. Ljudet från de tre högtalarna räcker till i ett mindre vardagsrum, men ger knappast någon surroundmässig wow-känsla. Pris: 5[_]000 kronor. Betyg: 3.
Prisvärt Panasonic SC-HT855 Ett 5.1-system med integrerad dvd och receiver. Fronthögtalarna består av avlånga högtalare med matchande stativ, basen kommer från en kraftig passiv låda och surroundljudet skapas av två nätta satellithögtalare. Systemet har hdmi-utgång och ett hdavi-kontrollsystem som med en fjärrkontroll styr kompatibla Panasonic-produkter. Ljudmässigt ligger systemet i topp vad gäller dvd och har man väl kommit underfund med hur den lilla fjärrkontrollen fungerar är systemet relativt lättanvänt. Priset avskräcker inte heller. Pris: 5[_]000 kronor. Betyg: 4.
1 / 8