Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 8 apr 2013 14:01

Vintertrött? 10 tips som boostar energin

Vintertrött och låg? Med små, enkla medel kan du få en mer ­energirik ­vardag.

Här är dietisten Maria Sitells 10 bästa energi-boostare.

Äta, sova och motionera. Det är tre viktiga grundstenar till att vara pigg och energisk.

- Ta en frukt till mellanmål, gå ut på en promenad och lägg dig klockan tio i stället för att titta på sista tv-programmet, säger Maria Sitell, dietist och folkhälsovetare.

Vinter- och vårtrötthet är inget ovanligt. Efter en period med för lite solljus känner sig många människor trötta när våren kommer. Trots värmen i luften är det en vanlig känsla att hellre vilja ligga inne på soffan än att ta sig utanför husets väggar. Men för att bli pigg är det massor av solljus som behövs.

Receptet på att få tillbaka orken är egentligen enkelt, det gäller bara att prioritera rätt.

- Dieter och andra snabba lösningar är inget som fungerar i längden. Jag brukar tänka att om jag tränar nu blir jag snyggare om tio år. Man tränar ju inte för att bli yngre, utan för att bli äldre, säger Maria Sitell.

 

Lite disciplin krävs, för vad som framför allt behövs är att lägga tid på motionen. Men det ska inte bli ytterligare en belastning i vardagen, tänk snarare att det är något enkelt och självklart.

- Se kropp och själ som en helhet. Ibland kan man må bra av att försöka tänka igenom sin disciplin. Vad är det som hindrar dig att ta itu med de goda vanorna? Försök komma på det och gör en förändring.