Vill han ha ett förhållande eller bara vara kompis?

BILD SAKNAS

Andra har också läst

? Fråga:

Jag är en tjej på 29 år som sedan flera år tillbaka varit förtjust i en kille i min egen ålder. Jag har dessutom haft honom som arbetskollega de senaste fyra åren. Det har alltid varit "något" mellan oss och efter ett tag upptäckte jag (till min glädje) att vi passar löjligt bra ihop - vi tänker och tycker lika om mycket och skrattar åt samma saker plus att kemin mellan oss stämmer. Men ändå, trots alla tillfällen när vi varit ute med kolleger eller fikat på egen hand har ingenting hänt mellan oss, förutom lite kramar och pussar. Kan tillägga att jag själv inte har varit med någon de senaste sju åren och känner mig lite "rostig" och blyg. Den här killen är fin på alla sätt och vis, och jag misstänker att han kanske är lite blyg när det gäller tjejer, men jag vet inte. (Vet att han har många tjejkompisar). Kan tillägga att jag för två år sedan under en kväll när vi jobbade över, berättade att jag ser honom som mer än en vän. Han blev lite obekväm och sa att "jag tycker om dig men jag vill inte ha något förhållande, det är bra så här". Jag har sedan dess försökt hålla distansen och verkligen behandla honom som en vän, men sen han i våras började läsa på universitetet igen (på annan ort) har han varit ivrig att hålla kontakten med mig. Kontakten har dessutom ändrat karaktär, han har en mer flirtig ton i sina sms, mejl och när vi träffas, men det händer aldrig något mer. Väntar han sig att jag ska agera? Det vet jag inte om jag vågar efter att han "nobbat" mig. Eller vill han bara ha min uppmärksamhet men inget mer? Blyg? Eller vad? För om han verkligen ville något med mig så skulle han väl bjuda ut mig eller försöka något? Han gör mig helt förbryllad. Några vänner till mig har frågat om han kanske inte är gay ändå? Jag vet inte och jag vågar inte fråga.

Förvirrad ?

Ni behöver prata ut

Svar:

Uppenbart är att denna kille inte vill bli fysisk med dig, och vad skälet till det är har jag svårt att sia om. Ja, han kan vara homosexuell, men ändå tycka om dig på ett djupare plan. Han kan vara osäker eller asexuell - men ändå vilja fortsätta hålla kontakten med dig. För han kan ju känna sig bekräftad av att han vet att du gillar honom. Han kan vara en ensam person som inte har särskilt många vänner och du är trots allt en nära vän, så han är rädd om dig. Kanske har han varit trögstartad, inte tidigare velat ha något mer, men börjar nu tveka... Är lite sugen, men osäker på hur han ska framföra detta. För kanske vill han verkligen inte ha något förhållande, men vågar inte föreslå att ni bara ska ses på lösa grunder, då han vet, eller tror att han vet, hur du känner? Jag tror att det finns mycket osäkerhet hos er båda. Egentligen borde ni prata ut om allt det som varit. Jag tror att du skulle må bra av detta och om du nu vill kunna gå vidare så kan det vara ett sätt att frigöra sig, ett sätt att sticka hål på bubblan av illusioner som du verkar ha angående den här killen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här