Foto: Thomas Engström

"Vi har inte haft sex sedan barnet kom"

Vill du ställa en fråga till Saga?

Mejla till vår sex- och relationsexpert Saga på adressen fragasaga@expressen.se

FRÅGA: Vi har inte haft sex sen barn nummer två kom, och det är mer än ett år sedan. Istället för ett kärlekspar så har vi blivit mamma och pappa. Jag har försökt ta upp det här med honom men han blir bara arg. Vad ska jag göra?
Frustrerad tvåbarnsmamma

 

SVAR: Hej Frustrerad småbarnsmamma!
Du beskriver en situation som jag tror att många känner igen sig i. Det är fler än vi tror som lever i relationer där sexualiteten inte får så mycket utrymme som en önskar, eller där den har försvunnit helt. Du känner att en del saknas i din relation, sexet, det är något som du tagit upp med din man och han har inte mött dig i det utan blir arg. Det leder till att ni har svårt att prata om relationen och komma till en punkt där ni båda är mer nöjda. Utifrån det du skriver så låter det som att sex är en viktig del av livet för dig, precis som du är inne på så kan ens sexualitet vara en del av identiteten. Era roller har omvandlats och den erotik som fanns innan är svår att se. Ett sätt att arbeta med detta kan vara att hitta tillbaka till det som är du, eller kanske till och med mot en ny identitet. Vad skulle du tycka var utvecklande att göra? För att det ska skapas spänning mellan er kan det vara viktigt att ni är individer med egna intressen och liv, det är så klart också viktigt att ha gemensamma aktiviteter som ligger utanför livet som föräldrar. Ibland kan det bli som en låsning kring sex, då kan ett sätt vara att bestämma att ni inte ska ha samlag under en begränsad tid. Ni gör allt annat, smekningar, kyssar, men inte samlag. På så sätt kan ni bygga upp den spänning som gått förlorad.

All värme!
Saga

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!