Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

"Vi blev otroligt attraherade av varandra" - unga män och äldre kvinnor berättar

Henrik, 22:

  Jag älskar mogna kvinnor! De jag spanar in verkar sofistikerade, har grace, ofta något sexigt drag som snygg mun, byst eller blick - och de är ofta i spannet 40-60 år. Jag säger bara Helen Mirren, Connie Booth, Cathrine Deneuve.  - Fördelen med att ha en mogen kvinna är att hon är så erfaren. Jag vill få känna mig som en "elev" i hennes vård. Samtidigt som jag vet att kvinnor i den åldern är passionerade, och därför hungriga på sex, bra sex. Det gör mig till en bättre älskare. Sen är de bekväma av sig, vill ha en skön tillvaro.  Och sån är jag också.  - De flesta mogna kvinnor har också mycket erfarenhet av sex, inte alltid bra sex men ändå sex. Om jag som kille vågar ta för mig med en erfaren kvinna, så blir akten lång, skön och full av spänning...  - Det är inte alltid jag berättar för folk vad jag tycker. Jag tror i och för sig att många fler killar än jag tänder på äldre kvinnor, men de berättar inte om det öppet. Kanske tänder inte mogna kvinnor alltid på oss yngre, tyvärr. Jag medger gärna att jag finner mogna kvinnor sexiga och snygga men får ofta reaktionen att folk tycker att jag är lite knäpp. Det handlar ju om kvinnor i min mammas ålder. Men så har jag även varit tänd på en kompis morsa... 

Gabriel, 19:

  Jag fick kontakt med en 33-årig tjej via nätet. Det var en helt annan grej än att prata med en tjej i min egen ålder. Hon var skön. Jag blev otroligt tänd på hennes sätt att skriva, hennes sätt att uttrycka sig. Hon mailade en bild och jag blev helt kär. Hon var otroligt snygg. Jag har nog alltid varit svag för mogna kvinnor. Men det är svårt att bli tagen på allvar när man går på gymnasiet. Liksom, vilken vuxen kvinna vill ha mig, som är en skolpojke?  Jag längtar efter att bli lite äldre, så jag kan dejta äldre tjejer på allvar. Jag har inte vågat träffa den här tjejen från nätet. Jag har ljugit om min ålder, jag skrev att jag är 22, för jag tror att hon tycker att jag är för ung annars.  - När jag gick i nian blev jag otroligt kär i min svensklärare. Hon var typ 40, men så skön. Jag drömde många våta drömmar om henne. Jag hade kunnat ge vad som helst för att få kyssa henne, och för att få känna på hennes bröst. 

Helene, 38:

  Jag dejtade en kille som var 21 och vi hade otroligt bra sex. Fast jag kände mig för gammal för honom. Men i sängen försvann allt det där. Vi hade det verkligen kanon. Sen kanske vi inte alls passade ihop annars, jag tyckte att han var lite barnslig. Men sexet var bland det bästa jag haft. Han var den yngste killen jag varit med. Född 1982...  - Jag tycker annars att unga killar är ödmjuka på ett annat sätt. Killar i min ålder och äldre är så mansgrisiga. Unga killar är barn av en annan tid.  Många är uppväxta med ensamma mammor. De är vana vid att kvinnor är jämställda. 60-talister blir störda när en kvinna går om dem i karriären.  Det blir inte en 70-talist. 70-talistkillar är barn av Grupp 8 och en annan era. Det märks i deras relationer. Jag tycker att det är otroligt sexigt med jämställda killar som bäddar sängen på morgonen och som diskar efter sig på ett naturligt och självklart sätt. 

Klas, 28:

  Det som är sexigt med äldre kvinnor är främst deras erfarenhet.  Och att de är självsäkra och vet vad de vill ha ut av sexet. Jag gillar att de ställer lite krav. Jag gillar att de vågar ta för sig av sex. När jag dejtar en äldre kvinna så blir sexet mer avslappnat. Yngre tjejer är mer osäkra. De är mer oroliga för hur de ser ut i kroppen. Hur deras bröst ser ut. De glömmer bort att njuta.  - Många av mina polare tänder på äldre tjejer precis som jag. Vi kanske inte diskuterar det på ett djupare plan, men att "fälla en 40-taggare" är ju ett vedertaget uttryck bland yngre killar. Snacket går. Sen om det rör sig om kärlek eller bara sex, det är en annan sak.  - Jag har inga problem att tala om vad jag gillar. Jag har alltid varit öppen med min sexualitet. Så jag står för att jag gillar mogna kvinnor. 

Björn, 26:

  Jag bor ihop med en tjej som är 39. Mina föräldrar och mina vänner tycker att hon är för gammal för mig. Men det skiter jag i. Jag älskar henne och hon älskar mig. Vi träffades när jag var 24 och hon var 37. Hon har en dotter som är tonåring. Det är inga problem nu men i början tyckte hennes dotter att jag var för ung. Jag känner mig inte som en pappa till hennes dotter. Det är hon och jag, som kvinna och man. Vi pratar om vår ålder ibland. Det är klart att jag är mycket yngre. Men vi passar otroligt bra ihop, på alla sätt. Självklart är sex en stor del. Vi blev otroligt attraherade av varandra. Det var där det började. I början träffades vi bara för att ha sex. Men sen växte kärleken fram. Jag har aldrig haft ett så bra förhållande med nån., 

Marie, 40:

  Jag tycker att killar i min ålder är tråkiga. De tar inte hand om sig. De är bittra. Många missköter sina kroppar, de blir lönnfeta. De sitter bara vid datorn. Jag vill uppleva saker, leva. Inte sitta hemma i soffan och titta på TV varje kväll.  - Nu går jag ut och lever singelliv och jag träffar en del unga killar. Jag tycker att de är ofta bättre älskare än de män som är jämnåriga med mig. De är omtänksamma och så har de bra koll på kvinnans anatomi. De vet att de ska ta hand om klitoris. De tror inte att det bara räcker med att köra ut och in. Sen ska jag erkänna att jag tänder på själva ungdomsgrejen också.  Vältränade lena kroppar. Jag är trött på håriga gubbar.